Omslagsbild: Uppdrag Bildt

Utgivningsdatum: 2017-08-07
Recensionsdatum: 2017-08-23
ISBN: 978-91-1-305236-6

Uppdrag Bildt

En svensk historia
Få politiker - eller personer för den delen - väcker så många känslor som Carl Bildt. Efter Dag Hammarskjöld och Olof Palme vår i särklass internationellt mest kände statsman. Han har beskrivits som politikens rockstjärna men också som en teflonman som skickligt skakar av sig skandaler och misstag.

Journalisten Björn Häger tecknar ett sammansatt och närgånget porträtt av en av vår tids mest intressanta personligheter, som funnits i den politiska maktens centrum under snart fem decennier. Historien om Carl Bildt är också en berättelse om Sverige, från sextiotalet och fram till idag.
Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: november 2018
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2017

SENASTE RECENSIONERNA

”Svårslagen och stundom lysande skildring av Carl Bildt”
Nerikes Allehanda
”Björn Häger har gjort en rapp och kunnig granskning av makthavaren Carl Bildt.” Henrik Berggren
Dagens Nyheter
”Vad läsaren får sig till livs i Hägers välskrivna och läsvärda bok är i hög grad mediegestalten snarare än politikern Bildt. ”
Sydsvenskan
”Stilen är syrligt avvägd, sex decennier forsar fram på 600 sidor. De stora händelserna blir aldrig för tunga och de små aldrig för lätta.” Åsa Linderborg
Aftonbladet

Björn Häger har 30 års erfarenhet som journalist. Han har bland annat varit inrikesreporter på Ekot, programledare på Studio Ett och reporter på TV4-Nyheterna och på Kalla fakta. Han är också en flitigt anlitad lärare och föreläsare inom ämnen som research, berättande och intervjuteknik.

Björn Häger har varit ordförande för Grävande Journalister och skrivit läroböcker om journalistik. Han har fått Guldspaden, Stora Ekopriset och Gyllene Dynamon, och var fram till nyligen Publicistklubbens ordförande.

Ett av momenten i hans kurser heter ”Konsten att intervjua Carl Bildt”.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.