Omslagsbild: Oro

Översättare: Jessica Hallén
Utgivningsdatum: 2014-03-11
Recensionsdatum: 2014-03-31
ISBN: 978-91-1-305275-5

Oro

Nästa nordiska stjärnskott på deckarhimlen heter Jesper Stein och kommer från Danmark. Oro är hans första roman och belönades med den danska kriminalakademins debutantpris.

En man hittas mördad på en kyrkogård. Natten efter polisens stormning av Ungdomshuset i Nørrebro 2007 - en åtgärd som ledde till intensiva gatustrider mellan polis och demonstranter.

Den döde är klädd i svart rånarluva och tycks vara en demonstrant. Detta kastar misstankar mot polisen som hade kyrkogården under tung bevakning medan oroligheterna pågick. Kan det vara en polis som har gått för långt i stridens hetta?

Den unga autonoma Piver får tag på en video som visar vad som verkligen hände på kyrkogården på natten. Innehållet i videon får honom att snabbt fly från Köpenhamn. Biträdande polischef Axel Steen - frånskild far med kärleks­problem - är satt att leda utredningen som leder till både gangsters och långt in i polisens egna korridorer.
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Stein syr ihop många olika trådar till en hållbar och hyfsat originell historia." /Borås Tidning
"Boken är fantastisk, spännande och välskriven." /Värmlands Folkblad "Den som gillar Jo Nesbø och hans Harry Hole kommer förmodligen att älska Jesper Stein och Axel Steen. De båda poliserna har mycket gemensamt, luggslitenheten, förmågan att skapa konflikter med omgivningen och tillgången att tänka utanför ramarna och dra oväntade, ofta korrekta, slutsatser. Men det som talar till Jesper Steins fördel är bland annat miljöerna, det känns faktiskt mycket mer spännande att befinna sig i Köpenhamn än i Oslo. /.../Jag avundas alla som har denna njutningsfyllda läsning framför sig medan jag själv får vänta in en fortsättning."Britta Staake
www.vf.se

Jesper Stein är journalist och har jobbat åtta år som kriminalreporter på Jyllands-Posten. Oro var hans skönlitterära debut. Bye Bye Blackbird är hans andra bok om polisen Axel Steen.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.