Omslagsbild: Au revoir, Magnus

Utgivningsdatum: 2014-04-30
Recensionsdatum: 2014-05-19
ISBN: 978-91-1-305308-0

Au revoir, Magnus

Maria och Magnus har varit gifta tjugo år, har en tonårig son och är grundligt trötta på varandra. Nu har Maria lämnat Magnus för en tid och åkt till Cannes. Hon kommer dit under pågående filmfestival, går på barer och badar, flanerar och tänker på livet, medel­åldern och äktenskapet.

Av en slump stöter hon ihop med Julian, en världsberömd brittisk skådespelare, och de tillbringar några dagar och kvällar tillsammans. Ett omöjligt möte eller en möjlig framtid?

Erik Helmerson skriver med humor, driv och hög igenkänningsfaktor. Liksom i sin förra roman Den onödige mannen utforskar han medelklassens medel­ålderskris, där de små sakerna, de små händelserna blir avgörande för hur livet gestaltar sig.

Mer om författaren
147 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2014
"EEEE" /Elle "En elegant berättad story som vågar utforska relationer ur ett originellt perspektiv."
"Han är lyhörd för dialog och underliggande nyanser." "Helmerson har redan i sina tidigare böcker visat att han är en säker skildrare av sönderfallande relationer och den sortens inre frustration som bara växer av att aldrig vädras. Han är lyhörd för dialog och underliggande nyanser."Annina Rabe
www.expressen.se
"En genialisk roman" "Jag skulle till och med våga säga att den är fläckfritt berättad och definitivt det bästa jag läst i år. Det är till och med så att det var längesedan jag läste något så genialiskt om den svenska medelklassens medelålderskriser. /.../ Jag tycker så mycket om att Erik Helmerson är en snäll och allvarlig författare. Det finns en empati i hans berättarperspektiv. /.../Jag behöver fler Erik Helmerson i min bokhylla!"Annika Koldenius 
www.bt.se
"Det är en förfärlig insikt och den förmedlas med förtvivlan, humor och skarpsyn i ”Au revoir, Magnus”."
www.sydsvenskan.se

Erik Helmerson, född 1967 i Stockholm, är ledarskribent på Dagens Nyheter. Tidigare var han prisbelönt filmkritiker på TT samt medarbetare på Expressens kultursidor.

Erik bor sedan länge i Enskede men hyser stor kärlek till karga öar i Atlanten och Östersjön och ser sin framtid på en sådan ö. 

År 2008 utgavs hans kritikerrosade debutbok Blixthalka, där vännerna Erik och Lotta ger sig av på en resa till Island. En humoristisk och närgången roman om vänskap som såras och tvingas bekänna färg.

Hans andra bok, Den onödige mannen, är en samtidsroman och ett försvarstal för medelklassen, ”en i grunden mycket fin klass som fått oförtjänt hård kritik”, enligt författaren. Boken fick mycket medial uppmärksamhet och bidrog till en intensiv debatt om mansrollen det året. När han inte skriver ägnar sig Erik Helmerson åt tennis, datorspel, barbesök och korsord. Han är praktiserande katolik.

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

We use cookies to give you the best experience on the site. By continuing, you agree that we use cookies. Ok

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.