Omslagsbild: Ull

Översättare: Patrik Hammarsten
Utgivningsdatum: 2014-04-17
Recensionsdatum: 2014-05-05
ISBN: 978-91-1-305353-0

Ull

I hundratals år har de sista människorna levt djupt under jorden i en gigantisk siloformad bunker. Ordning upprätthålls genom strikta regler och lagar: varje födelse kräver en död, varje liv kräver ett syfte. De som bryter mot reglerna döms till deportering - och i den giftiga atmosfären utanför silon innebär det döden.

När silon förlorar sin sheriff hittar de styrande en osannolik kandidat i Juliette, en mekaniker utan utbildning i lag och ordning. Hon kommer snart att lära sig hur djupt hennes värld, och även hon själv, kan brytas ned. Silon och dess invånare är på väg att få veta vad historierna bara har antytt, och vad de aldrig har vågat viska om. Uppror.

Ursprungligen var Ull en novell som Hugh Howey publicerade själv och sålde via Amazon. När den gjorde succé fortsatte han att bygga ut historien, som numera är planerad till en trilogi.
Mer om författaren
60 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2014

SENASTE RECENSIONERNA

"Hugh Howey skrev den här boken på lediga stunder när han jobbade i en bokhandel i New York. Och han skrev den bra!" /Borås Tidning "Hugh Howey skrev den här boken på lediga stunder när han jobbade i en bokhandel i New York. Och han skrev den bra! Den har toppat bestsellerlistan i USA och nu har dessutom Ridley Scott köpt filmrättigheterna till boken. Kan bli riktigt bra. Den klaustrofobiska känsla som så tydligt vidlåder Alien-filmerna finns alla möjligheter för mästerregissören att återskapa i den slutna miljö som silon utgör. Skulle gärna se Sigourney Weaver som huvudpersonen Juliette dessutom. Får ringa Ridley."Per-Axel Svensson 
"Dystopi som gjord för filmen"
www.svd.se

Hugh Howey fick sitt genombrott som författare med två ung­domsromaner, Molly Fyde and the Parsona Rescue och Half way home. Precis som med Ull har han gett ut dem själv. Ull har legat på flera av Amazons topplistor och har sålt över 200 000 ex som e-bok. Ull är den första boken i en trilogi. Hugh bor i Florida med sin fru.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.