Omslagsbild: Du försvinner

Översättare: Ninni Holmqvist
Utgivningsdatum: 2014-07-23
Recensionsdatum: 2014-08-18
ISBN: 978-91-1-305446-9

Du försvinner

Mia jobbar som lärare och hennes make Fredrik är en välkänd och högt uppskattad rektor på en privatskola. Under en semester på Mallorca med deras son Niklas börjar Fredrik plötsligt uppträda märkligt. När de åker bil börjar han att köra så vårdslöst att Mia undrar om de kommer att överleva. Under det efterföljande grälet kollapsar Fredrik och hamnar på sjukhus.

Det visar sig att han har en stor hjärntumör som måste opereras. Förmodligen kommer han aldrig mer att bli samme man som Mia en gång gifte sig med.

Du försvinner är en skakande och realistisk roman om den kaotiska värld som uppstår i följderna av en hjärnskada. Christian Jungersens prisbelönade och storsäljande roman väcker många obehagliga frågor, inte minst den om hur långt kärleken kan nå när allt man lärt känna som sitt plötsligt raseras.

"Hjärnans bräcklighet står i centrum i den danske författaren Christian Jungersens övertygande och provokativa roman. I denna stramt komponerade thriller är skillnaden att dess otillförlitlighet inte är ett litterärt objekt utan snarare ett hårt biologiskt faktum."
Wall Street Journal
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juli 2014
"Det är en stark berättelse om kärlek och neurobiologi, svår att lägga ifrån sig." /Forskning & Framsteg
"Jag tycker det här är en väldigt spännande bok och den ställer många viktiga frågor." /Ingalill Mosander, SVT Gokväll
"Jag sträckläste romanen och berättelsen skakar om." /Smålandsposten "Jungersens språk är lättillgängligt, trots att det vimlar av medicinska termer. Jag sträckläste romanen och berättelsen skakar om. Hjärnans reaktioner är fortfarande ett vetenskapligt mysterium - även utan hjärnskada - och frågan som drabbar mest är: hur fria är vi egentligen? Kan det bli mer spännande?"Margareta Flygt
"En andlöst spännande berättelse som tar avstamp i neurovetenskapens senaste forskningsrön och ställer viktiga, utmanande frågor om vad de kan innebära för människan." /Ingalill Mosander, Aftonbladet

Christian Jungersen född 1962 i Köpenhamn, fick ett internationellt genombrott med sin andra roman, Undantaget (på svenska 2006), som blev framröstad till den näst bästa danska romanen som publicerats sedan 1984. Under arbetet med sin tredje roman, Du försvinner, träffade han under flera år personer som drabbats av hjärnskador, deras släktingar, neurologer, psykiatriker, psykologer och andra sakkunniga. Romanen vann Læsernes Bogpris – ett litterärt pris som röstas fram av danska biblioteksbesökare. Christian Jungersen bor numera på ön Malta.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.