Omslagsbild: Holy Sweet

Fotograf: Isabelle Hesselberg
Utgivningsdatum: 2014-03-28
Recensionsdatum: 2014-04-16
ISBN: 978-91-1-305475-9

Holy Sweet

Dessertdrottningarnas hemligheter
Hos stockholmskonditoriet Holy Sweet finns det inga gränser för vad en sötsak kan vara - bakverk och konstverk i ett. Klart är att här finns något unikt för varje speciellt tillfälle: bröllopet, födelsedagen och jubileet, men också för den där alldeles vanliga vardagen som behöver förgyllas med det lilla extra.

I Holy Sweet finns inspiration, recept och mängder av konkreta tips. Hur gör man världsklassiga macarons, optimerar smakkombinationer eller skapar dessertbord utifrån olika teman? Det bjuds på praktiska råd om hur man med både enkla och lite mer avancerade medel kan förgylla barnkalas och dop, möhippor och tjejmiddagar, afternoon tea och vickningar, sommar- och vinterfester, påskmiddagar och nyårspartyn. Gå hela vägen och skapa ett dignande dessertbord eller välj ut några detaljer som får lyfta sockerkakan.

Läsaren får steg för steg-beskrivningar för de olika bakverken men också tydliga instruktioner om hur man skapar dekor och skyltar som förhöjer upplevelsen. Hur man skapar förväntningar och infriar dem. Boken kopplas dessutom till hemsidan www.holysweet.se där man kan ladda ner trycksaker att pryda dessertbordet med. Holy Sweet är en helhetsupplevelse.

Konditorerna Christina Kokkalis och Linda Nielsen Wermeling bakar allt från grunden och lägger stor omsorg vid såväl råvaror som detaljer. Allt ska vara av högsta kvalitet, så ekologiskt som möjligt, och skapas för hand med lust och passion. Det ser väldigt svårt ut, men de genvägar som faktiskt finns avslöjas här.

Välkommen till Holy Sweet!
199 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: mars 2014

SENASTE RECENSIONERNA

"Titta, inspireras och njut." /Hemmets Journal
"Holy sweet! säger man bara" "Söta kakor, ljuva dekorationer, vackra foton och inspirerande omgivningar. Ett snyggt helhetskoncept och vem vill inte prova på att göra så kreativa bord, dukning och kakor? I flera lager!"Belinda Graham
www.tidningenkulturen.se
"Rena rama konstverken! Fast ätbara, förstås." /ELLE Mat & Vin

Holy Sweet specialiserar sig på lyxiga, vackra och unika bakverk och drivs av Christina Kokkalis och Linda Nielsen Wermeling på Östermalm i Stockholm. De träffades för fem år sedan på Matpedagogernas konditorutbildning och startade samtidigt bloggen holysweet.blogspot.se.  

Mer om författaren

Holy Sweet specialiserar sig på lyxiga, vackra och unika bakverk och drivs av Christina Kokkalis och Linda Nielsen Wermeling på Östermalm i Stockholm. De träffades för fem år sedan på Matpedagogernas konditorutbildning och startade samtidigt bloggen holysweet.blogspot.se.  

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.