Skamlös musik & bleknande bläck

Författare

Elvis Costello

Skamlös musik & bleknande bläck

Svenska

2016-08-09

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Hållbarhet

Kategori

Samtida memoarer/biografier

Författare

Recensionsdag

2016-08-31

Publiceringsdatum

2016-08-09

Formgivare omslag

Jens Öhrström, Spencer Kimble

Bokinformation

Originaltitel

Unfaithfull music & disappearing ink

Originalspråk

Engelska

Språk

Svenska

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Munken Print

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Tryckeri/Producent

ScandBook AB

Produktdetaljer

ISBN

9789113054766

Antal Sidor

661

Vikt (kg)

1.06

Ryggbredd (mm)

48

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

165

Klimatpåverkan

937g CO2e
Papper
ca 800 g

Vi beräknar på mängden papper som köpts in till respektive tryckeri, på papprets kvalitet och på pappersbrukets utsläpp. Vi utgår från pappersbrukens utsläppsberäkningar och kompletterar vid behov med utsläpp från skogsbruk, transporter och elförbrukning.

Tryck
ca 16 g

Vi beräknar på tryckeriernas åtgång av el, fjärrvärme, olja och naturgas per ton tryckta böcker. Utsläppen inkluderar inte förbrukningsmaterial, förpackningsmaterial eller tryckeriernas overhead.

Transport
ca 121 g

Vi beräknar på sträckan mellan pappersbruk och tryckeri, samt mellan tryckeri och vårt lager. Vi använder både vägfrakt och sjöfrakt. För vägfrakt baseras beräkningen på en genomsnittlig lastbil med dieselmotor. För sjöfrakt baseras beräkningen på fartyg vid långväga frakt (container) och frakt över Östersjön (lastbilstransporter).

Vi vill bidra till ökad förståelse för en boks livscykel. Därför beräknar vi årligen våra böckers klimatavtryck. Här visar vi utsläppen för just den här boken. Med hjälp av kunskap om tryckeri, tryckort och vikt kan vi berätta om utsläppen som boken skapar. Vi gör beräkningen baserat på ett genomsnittligt utsläpp för tryckeriets transporter, energiförbrukning och val av papper. Hur illa är det? En liter mjölk släpper ut 1 kg, en hamburgare 2 kg och ett par Nikeskor 7,3 kg. En bok släpper alltså ut i genomsnitt mindre – och räcker längre. Men vi är inte nöjda: vi arbetar hela tiden för att minska bokens klimatpåverkan.

Läs mer om hållbarhet

Skamlös musik & bleknande bläck

Recensioner

”… 658 sidor fantastisk läsning …”

"Ty förutom god och emellanåt sanslöst underhållande litteratur är Costellos bok något av en skolbok eller en encyklopedi." Per Carlsson

”Costello skriver lysande – och upplysande” /Sydsvenskan

”… i långa stycken storartad underhållning och läsning. Han skriver ju så bra med mycket humor, värme och träffsäkerhet i pennan, vilket vi förstås redan vet via hans låtar.” Gunnar Hagberg

”En upphetsande titt i popstjärnornas hemliga värld”

"Mer än en regelrätt självbiografi är detta en kärleksförklaring till musiken."Fredrik Virtanen

”Men framför allt är den fantastisk. Snudd på oantastligt genomarbetad utan att någonsin tappa illusionen av att de individuella kapitlen är skrivna i ett enda spontant svep.” /Andres Lokko, SvD

”Men skriva det kan han, både träffande och roligt.”

Böcker av författaren

Om boken

Elvis Costello växte upp i London och Liverpool. Hans far var jazzmusiker så musikintresset kom tidigt. I tjugoårsåldern hade han redan tagit musikvärlden med storm.

Elvis Costellos låtlista och musikskatt är enorm. Han har spelat på de flesta kända scenerna världen över som soloartist samt i alla möjliga sammanhang. I boken beskriver han sin karriär och hur han har överlevt under nästan fyra årtionden i musikbranschen. Han delar också med sig av hur vissa låtar har kommit till och fascinerande historier om olika samarbeten han har haft. En omistlig bok för alla fans men även för dem som bara är allmänt intresserade av musik.

Läs mer

Elvis Costello

Skamlös musik & bleknande bläck

Nyheter

Foto: Kristoffer Appelvik

21 februari 2017

Elvis Costello, en av musikvärldens stora ikoner, spelar i Sverige

Nyheter