Omslagsbild: MaddAddam

Översättare: Birgitta Gahrton
Utgivningsdatum: 2015-05-08
Recensionsdatum: 2015-05-25
ISBN: 978-91-1-305534-3

MaddAddam

En farsot har svept fram över jorden, men en liten grupp kallad MaddAddamiter överlever tillsammans med de grönögda crakerianerna - en vänligt sinnad humaniod art som framställts med bioteknik för att ersätta människo­släktet.

Överlevarna i civilisationens ruiner ställs inför nya hot och möjligheter - kan mänskligheten få en andra chans, trots att vi misslyckades så grovt med den första?

Berättad med spiritualitet och svart humor för Margaret Atwoods Madd­Addam läsarna djupare in i en oförutsägbar och isande dystopisk värld. En gripande och dramatisk avslutning på den internationellt prisade trilogin som inleddes med Oryx och Crake och Syndaflodens år.

Mer om författaren
207 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2015
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: december 2015
69 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: maj 2015
"Kanadensiska Margaret Atwood har omfamnat genrebeskrivningen “cli-fi”, climate fiction, science fiction men med klimatet i fokus."
www.etc.se
"Ett storslaget epos om kaos och slutet"
www.expressen.se
"Det är våldsamt, men också skruvat. Jag läser med ett ständigt leende." /GP "Det är satir på stort allvar, men också skrivarlust som ibland får mig att tänka på de galna historier som vissa av mina klasskamrater på mellanstadiet ägnade sig åt. Påhittade världar, märkliga varelser, mängder av konstiga nyord och dialoger utan scenanvisningar. Samtidigt berättartekniskt så intrikat (det är ändå en återkommande kandidat till Nobelpriset i litteratur som håller i pennan)."Ingrid Bosseldal
"En klar fyra!" /Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige
www.svtplay.se

Margaret Atwood föddes i Ottawa 1939 och växte upp i norra Ontario, Québec och Toronto. Hon tog en BA-examen vid Victoria College, University of Toronto, och avlade MA-examen vid Radcliffe College.

Hennes far var entomolog och hon tillbringade en del av sin barndom i den kanadensiska vildmarken. Vid sex års ålder började hon författa "poem, moraliteter, tecknade serier och en ofullbordad roman om en myra". Vid sexton insåg hon att skrivande var "det enda jag ville syssla med".

Margaret Atwood har utkommit med mer än fyrtio romaner, diktsamlingar, noveller och essäer sedan debuten 1961 med Double Persephone. Hennes roman Tjänarinnans berättelser har blivit film, opera, teaterpjäs, balett och seriealbum. 2000 tilldelades Atwood Bookerpriset för Den blinde mördaren och 2012 utsågs hon till Companion of Literature av The Royal Society of Literature i London. Margaret Atwood deltog 2014 som första författare i den skotska konstnären Katie Patersons projekt Framtidsbiblioteket med texten Scribbler s Moon, som ska läsas först om hundra år. Margaret Atwood är bosatt i Toronto, Kanada.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.