Omslagsbild: Trädgård i kruka

Fotograf: Annika Christensen
Utgivningsdatum: 2014-03-17
Recensionsdatum: 2014-04-09
ISBN: 978-91-1-305555-8

Trädgård i kruka

Att odla i kruka är det perfekta alternativet för den som vill inreda med blommor och grönt men saknar markyta. Året runt kan krukor fyllda med blommor, örter och andra växter försköna tillvaron på trappan, balkongen och terrassen. Även för trädgårdsägaren kan härliga krukor komplettera rabatter och grönsaksland.

Vårlökar som snödroppar och pärlhyacint i en kruka skyndar på våren och på hösten är växterna i krukorna det sista som vissnar ner. Med inspirerande bilder på planteringar i krukor visar boken upp mängder av idéer och möjligheter för varje årstid. Här finns frosttåliga penséer och violer för vårplanteringen, tips om hur man färgkombinerar sommarens sprudlande blommor och håller odlingsglädjen levande under vintern.

Texten fungerar som i en kokbok, beskriver hur man ska göra för att lyckas och ger recepten för olika kombinationer.

Trädgård i kruka innehåller också tips om vilka vår- och höstväxter som tål lite frost och hur länge de håller i krukan. Vi får också planterings- och skötselråd, tips på riktigt långblommande växter och mindre kända sommarblommor. Olika form- och färgkombinationer presenteras och förslag till olika sorters krukor, allt från handgjorda terrakottakrukor till loppisfynd och roliga burkar. Vi får också veta hur vi ska vinterförvara växterna i frosttåliga krukor.

Några exempel ur innehållet:

Snabba på våren med lök i kruka
Kvistar och andra komplement
Sommarkrukor
Möblera med krukor
Höstkrukor vilka växter klarar frosten?
Vinterkrukor när snön kommer

SENASTE RECENSIONERNA

"Boken 'Trädgård i kruka' av Annika Christensen och Ulrica Otterling är full av handfasta råd till den som vill pröva lyckan som trädgårdsmästare i det lilla formatet." /Hus & Hem
"Dessa är fyllda av otaliga vackra arrangemang – bara att bläddra och hitta roliga idéer!" /Icakuriren
"Här ges lyckade exempel från alla årstider och tips på hur man kan välja färger och växter." /Smålandsposten

Ulrica Otterling är frilansjournalist med fokus på trädgård och skriver regelbundet för Allt om trädgård och en rad andra månadsmagasin och veckotidningar.

Mer om författaren

Annika Christensen jobbar som frilansfotograf med inriktning på trädgård och medverkar med sina mycket uppskattade dagbokssidor i varje nummer av Allt om trädgård. Hon bloggar om trädgård på Naturliga Ting, och har tidigare givit ut böckerna En lisa för själen och Den lilla gröna (Ica bokförlag).

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.