Omslagsbild: Fossildrottningen

Utgivningsdatum: 2014-05-08
Recensionsdatum: 2014-05-26
ISBN: 978-91-1-305565-7

Fossildrottningen

Ida och Lasse har lyckats komma in i Ryssland och tar sig vidare till Moskva för att finna Idas mormor Alma. Med sig har de ett fragment av en besynnerlig fossilsten som trotsar alla natur­vetenskapliga förklaringar - Jungfrustenen.

Dessutom för de med sig en tidigare okänd dagbok av Linné­lärjungen Daniel Solander samt ett antal dyrbara ryska smycken som för över två hundra år sedan gömdes undan i en avlägsen älv i norra Finland.

Ida och Lasse ska tillsammans med Alma försöka hitta de övriga tre fossilfragmenten, men ett hotfullt forskarnätverk är dem tätt i hälarna och kan göra vad som helst för att få fatt i stenarna.

Dessutom vill Ida få svar på den fråga som präglat hela hennes liv: Är hennes mamma Eva död eller kan det vara så att hon fortfarande lever?

Fossildrottningen är andra delen av sex i en fartfylld, lekfull och gripande thrillerserie. Det handlar om mystiska grundämnen, försvunna mödrar och en annalkande ekologisk katastrof. Bara om Ida, Eva och Alma hittar varandra i tid kan de lösa den svindlande gåtan och rädda världen.
Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: april 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2014
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Melinda Kinnaman
Utgiven: maj 2014
207 kr Ljudbok - MP3 CD
Uppläsare: Melinda Kinnaman
Utgiven: maj 2014
255 kr Ljudbok - CD-skiva
Uppläsare: Melinda Kinnaman
Utgiven: maj 2014

SENASTE RECENSIONERNA

"När man väl börjat läsa är det svårt att lägga den ifrån sig." /Ölandsbladet "Trots det digra formatet är boken synnerligen lättläst. När man väl börjat läsa är det svårt att lägga den ifrån sig. I motsats till många andra romaner blir den aldrig långrandig.Blandningen av genrer, det rappa och spännande händelseförloppet och den goda person- och miljöskildringen är troligen orsaken."Mats Garme
"tttt" /Tara "Lekfullt spännande" Kerstin Särneö

Michael Mortimer är en pseudonym för de båda författarna Daniel Sjölin och Jerker Virdborg. De har skrivit flera böcker under eget namn, men projektet Michael Mortimer har vuxit ur en gemensam passion för äventyrsromanen och naturvetenskapen.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.