Pilates

Författare

Rikard Westman

Kristina Modig

Pilates

Svenska

2014-08-11

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Hälsa

Författare

Recensionsdag

2014-09-03

Publiceringsdatum

2014-08-11

Formgivare omslag

Rikard Westman

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Rikard Westman

Format

Kartonnage

Produktion

Papper

Träfritt obestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113055732

Antal Sidor

121

Vikt (kg)

0.565

Ryggbredd (mm)

18

Höjd (mm)

232

Bredd (mm)

195

Böcker av författaren

Om boken

Pilates är en av de populäraste träningsformerna i Sverige, och ligger ständigt på gymmens topplistor.

Med mer än 100 år på nacken är pilates en träningsform och livsstil för dig som vill ha enkla, fokuserade övningar att utföra i hemmets lugn utan komplicerade redskap. Pilates utvecklades under det tidiga 1900-talet av Joseph Pilates och fokuserar på styrka och smidighet, koncentration, centrering, rörlighet och balans, och utövas av människor världen över. Fokus ligger på "core", det vill säga styrka, stabilitet och balans i mage och rygg, något som är av central betydelse för alla med skrivbordsjobb eller småbarn. Pilates är en funktionell träningsform, vilket innebär att man tränar styrka i rörelser snarare än i specifika muskler, och att man i en och samma övning tränar både styrka, rörlighet, balans och koordination.

I den erfarna pilatesinstruktören Kristina Modigs bok hittar du ett enkelt och komplett pilatesprogram som är utformat för att utföra i hemmet. Övningarna är tydligt förklarade i utförliga bildsekvenser och text. Du får dessutom läsa om de sex principer som ligger till grund för pilates och hur du redan idag och på sikt kan förbättra hållning och balans. Mer än bara en träningsform, är pilates också en livsstil. Därför delar Kristina även med sig av sina bästa recept att må bra av, samt massor av inspiration och goda råd.

Med nyckelord som balans, hållning och koncentration har pilates blivit en av de mest populära träningsformerna i världen. Med hjälp av pilatesinstruktören Kristina Modigs grundläggande pilatesprogram, mat- och hälsofilosofi tillsammans med vackra och tydliga fotografier, erbjuder den här boken ett sätt att bli starkare, spänstigare och smidigare.

Läs mer

Rikard Westman, Kristina Modig

Pilates