Omslagsbild: Skymningens barfotabarn

Utgivningsdatum: 2014-03-20
Recensionsdatum: 2014-04-07
ISBN: 978-91-1-305579-4

Skymningens barfotabarn

Den 90-årige Heinz Meyer hittas skjuten i Ronehamn. Vem vill mörda en 90-åring? Och varför?

Heinz Meyer var en av de tyska soldater som kom till Gotland efter andra världskriget, skadad i strider vid Baltikum. Vid samma tid kom 500 koncentrationslägerfångar till ön, för att få vård på Lärbro krigssjukhus. Det var en spökbrigad av utmärglade, svårt psykiskt och fysiskt skadade fångar som placerades på samma sjukhus som de tyska soldaterna. Sköter­skorna fick stränga order att inte tala med patienterna från koncentrationslägren och hade ingen aning om vad de hade varit med om.

Det blir Maria Werns uppgift att utreda mordet på Heinz Meyer, samtidigt som bröllopsförberedelser pågår. Men även det som händer på hennes barns sommarkollo konkurrerar om uppmärksamheten. Där finns en flicka, Mirela, som ser ut att fara illa. Vad har hon varit med om?

Anna Janssons nya kriminalroman handlar om barns utsatthet och hur det förflutna kastar sina mörka skuggor över invånarna på Gotland.

Några pressröster:
"Anna Jansson är en av mina favoriter ..." […] "Skicklig berättelse, framför allt om barnen som ljuger om sin värld med stor självklarhet.”
Lotta Olsson, DN

”Anna Jansson har återigen skrivit en roman som inte går att släppa förrän sista sidan är läst."
Värnamo Nyheter

"Anna Janssons nya bok om Maria Wern är som vanligt spännande …”
Ölandsbladet
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2014
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Marie Richardson
Utgiven: mars 2014
206 kr Ljudbok - MP3 CD
Uppläsare: Marie Richardson
Utgiven: mars 2014
"... en fantasifull och spännande intrig ..." /Tidningen Vision "Det är en fantasifull och spännande intrig och det är inte lätt att lista ut vem mördaren är. Det jag gillar mest med Anna Janssons böcker är att hon är så bra på att beskriva barns utsatthet, deras tankar och känslor."Anni Alm
""Anna Janssons nya bok om Maria Wern är som vanligt spännande ..." /Ölandsbladet "Anna Janssons nya bok om Maria Wern är som vanligt spännande och lika mycket ägnas bokens sidor åt Marias privata liv som hennes arbete – i detta fall kommer det privata och jobbet att knytas samman på flera olika sätt. I sin historia blandar hon historien om ett barns utsatthet i dagens samhälle med händelser kring slutfasen av andra världskriget som kastar sin skugga över Gotland idag."Kenth Jönsson
"Anna Jansson är en av mina favoriter ..." /Lotta Olsson, DN "Skicklig berättelse, framför allt om barnen som ljuger om sin värld med stor självklarhet. Allt kan man inte berätta för vuxna, det vet ju alla."
"Anna Jansson har återigen skrivit en roman som inte går att släppa förrän sista sidan är läst." /Värnamo Nyheter "När så Maria Wern drabbas personligen blir allt så mycket mer närgånget. Och det blir så mycket lättare att sätta sig in i skräcken, rädslan och våndan när de som står nära också dras in."Gunvor Karlsson

Anna Janssons romaner om kriminalinspektör Maria Wern har sålt i närmare fyra miljoner exemplar bara i Sverige och är översatta till 17 språk. Böckerna har gjort succé som tv-serie och film med Eva Röse i huvudrollen. Med Emil Wern - detektiv har Anna Jansson låtit Maria Werns son få en egen barnboksserie. Hon har också startat en ny deckarserie med Örebro som spelplats, med polisen Kristoffer Bark som huvudperson. År 2020 firade Anna Jansson 20 år som författare. År 2021 tilldelades hon Crimetime Awards hederspris.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.