Omslagsbild: Barmästarens manual

Fotograf: Charlotte Gawell
Utgivningsdatum: 2014-09-08
Recensionsdatum: 2014-10-01
ISBN: 978-91-1-305612-8

Barmästarens manual

drinkar och snacks från grunden
Att blanda egna drinkar är varken krångligt eller tidsödande. Den prisbelönte barmästaren Mathin Lundgren lär oss att göra goda och välbalanserade drinkar från grunden - utan att för den sakens skull försumma gästerna.

I Barmästarens manual berättar Mathin Lundgren om de grundläggande drinkfamiljerna ur vilka de flesta av dagens drinkar härstammar. Utifrån dessa familjer grenar drinkarna ut sig - klassikerna, varianterna och de personliga skapelserna. När du lärt dig principerna för varje familj kan du börja experimentera fritt på egen hand. Dessutom ger han tips om prylar och vad du behöver ha i barskåpet, idéer om is och recept på goda snacks som passar bra till drinkarna.

"Jag har haft nöjet att resa världen över och har druckit drinkar i några av världens bästa barer. Vissa bättre än andra. Det som har varit gemensamt för de bättre är att de som har trollbundit mig mest också är de som har lyckats få mig att känna mig som hemma, vilket är något att ta med sig nästa gång du bjuder hem vänner på en drink. Med bra ingredienser, lite förberedelse och gästfrihet kommer man långt.

För mig handlar drinkar om hantverk precis på samma sätt som matlagning där allt görs från grunden. I den här boken ska jag försöka ge er motivationen och verktygen för att lägga ner det där lilla extra som gör att dina gäster kommer att tala om dina drinkar långt efter det att festen är slut."
Mer om författaren
"... en guide till allt som behövs för att kunna blanda drinkar hemma, lika proffsigt som på de bästa barerna. Dessutom med recept på saker som är goda att äta till." /Expressen
"Perfekt för oss som gillar att bli fredagsluriga på en välskakad Whiskey sour i goda vänners lag men som hatar att trängas med överförfriskade neandertalare på krogen." King Magazine
Mathin blandar drinkar i TV4 Nyhetsmorgon
www.tv4play.se
"Här lär du dig grunderna /.../ Tips, trick och goda snacks får du också!" /ELLE Mat & Vin
105 kr Bok - Flexband
Utgiven: september 2016

Mathin Lundgren är barchef och barmästare på Teaterbaren och Teatergrillen i Stockholm där fokus ligger på att servera klassiska och moderna drinkar med hög servicenivå. Han har en bakgrund som bland annat restaurang- och barchef på restaurang Niklas & Kåken i Stockholm.

Förutom att han återkommande blandat och pratat om drinkar i TV4 Nyhetsmorgon så har han också vunnit en rad tävlingar. Till exempel utsågs han 2011 till norra Europas bästa bartender. 2014 utsågs Kåken med Mathin Lundgren i spetsen till en av världens bästa barer av den internationella resetidningen Condé Nast Traveler.

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.