Margareta Schildt Landgren har jobbat som matkreatör i 19 år och har kommit ut med över 20 kokböcker, exempelvis Tapas, Desserter, Vänner & Vin, Simply Swedish och Det svenska köket. Hennes senaste bok är Skånska matupplevelser. Hon fick en Gourmand Cookbook Award för Tillbehörsboken.
Margareta har en bakgrund som hemkunskapslärare, men kompletterade sina studier med näringslära och matlagningskemi. Under flera år var hon ansvarig för Sockerbolagets provkök. När hon inte skriver kokböcker jobbar hon med utbildning av kökspersonal och driver ett filmbolag som producerar filmer om matlagning för skolelever. Hon har prisats för sitt raka och okomplicerade sätt att skapa recept som verkligen fungerar, ofta med en twist som höjer dem till en extra nivå.
Margareta Schildt Landgrens böcker New Nordic kitchen och Nya nordiska köket utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Juryns motivering: "En hyllning till den Nordiska maten där enkelheten och råvarorna talar själva talar sitt tydliga språk. Vi inbjuds att njuta av det Nordiska köket, som plötsligt seglat upp som ett av världens främsta."