Omslagsbild: New Nordic Kitchen

Fotograf: Tine Guth Linse
Översättare: Charlotte Merton
Utgivningsdatum: 2014-10-03
Recensionsdatum: 2014-10-22
ISBN: 978-91-1-305624-1

New Nordic Kitchen

Nature, Flavours and Philosophy
Nordisk matlagning är bäst i världen och matintresserade från hela världen reser hit speciellt för att besöka krogar som Restaurang Frantzén, Noma och Fäviken. Nya nordiska köket är en hyllning till allt som gör vår mat så speciell - de naturliga råvarorna från skog och mark, odlade grödor och uppfödda djur från ett allt mer ekologiskt jordbruk, och fisken från våra rena och kalla hav och många insjöar.

I den här boken träffar vi bland annat Claus Meyer, grundaren till Noma och en förgrundsperson inom den nya nordiska matlagningen, vi går på promenad i skogen med Roland Rittman, en hängiven expert på ätbara vilda örter och andra växter, och vi besöker ishotellet i Jukkasjärvi där ren och röding är stående inslag på vintermenyn.
Mer om författaren
192 kr Bok - Inbunden
Utgiven: oktober 2014
139 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2017
Photo

Margareta Schildt Landgren har jobbat som matkreatör i 19 år och har kommit ut med över 20 kokböcker, exempelvis Tapas, Desserter, Vänner & Vin, Simply Swedish och Det svenska köket. Hennes senaste bok är Skånska matupplevelser. Hon fick en Gourmand Cookbook Award för Tillbehörsboken.

Margareta har en bakgrund som hemkunskapslärare, men kompletterade sina studier med näringslära och matlagningskemi. Under flera år var hon ansvarig för Sockerbolagets provkök. När hon inte skriver kokböcker jobbar hon med utbildning av kökspersonal och driver ett filmbolag som producerar filmer om matlagning för skolelever. Hon har prisats för sitt raka och okomplicerade sätt att skapa recept som verkligen fungerar, ofta med en twist som höjer dem till en extra nivå.

Margareta Schildt Landgrens böcker New Nordic kitchen och Nya nordiska köket utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Nordisk måltidslitteratur".
Juryns motivering: "En hyllning till den Nordiska maten där enkelheten och råvarorna talar själva talar sitt tydliga språk. Vi inbjuds att njuta av det Nordiska köket, som plötsligt seglat upp som ett av världens främsta."

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.