Omslagsbild: Straffa och låta dö

Utgivningsdatum: 2014-09-17
Recensionsdatum: 2014-10-06
ISBN: 978-91-1-305800-9

Straffa och låta dö

Harry Svensson är en ärrad men sorglös journalist som bestämt sig för att byta bana, bli krögare i Skåne och njuta livets goda.

En kväll trillar han av en slump in på ett hotellrum i Malmö och hamnar rakt i en mordgåta. En prostituerad kvinna har utsatts för hårdhänt sadistiskt våld och dött. Polisen är intresserad av att höra Harry, men han kan inte hjälpa dem att komma mördaren på spåren.

Några månader senare sker ett liknande mord i Göteborg. Det visar sig att den döda är en kvinna Harry träffat tidigare. För att ha smisksex. Om det blir känt kommer Harry själv att bli misstänkt för morden. Så han säger inget.

Men mördaren känner till Harrys hemlighet. Nu måste Harry ta reda på mördarens gåta innan det sker ytterligare ett brutalt mord.

Mats Olsson är journalist och har skrivit om musik, sport, mat och mycket annat under fem decennier i framför allt Expressen. Med Straffa och låta dö inleder han en serie kriminalromaner om journalisten Harry Svensson.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2014
139 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Magnus Roosmann
Utgiven: september 2014
207 kr Ljudbok - MP3 CD
Uppläsare: Magnus Roosmann
Utgiven: september 2014
255 kr Ljudbok - CD-skiva
Uppläsare: Magnus Roosmann
Utgiven: september 2014
"Lättläst, spännande och bra beskrivning av dagens klickjournalistik"
kulturbloggen.com
"När jag läst deckare har jag alltid gjort för språket snarare än morden. Meningarna här vibrerar på samma sätt som hos de bästa: Mickey Spillane, Charles Willeford, Raymond Chandler." /Jan Gradvall
www.gradvall.se
"Mats Olsson har en obestridlig kärlek till språket, dess form och möjlighet" "Romanen har ett vuxet tilltal, en sorts mogen ton, som tilltalar mig mycket. Lägg därtill att Mats Olsson har en obestridlig kärlek till språket, dess form och möjlighet. Harry Svensson kommer att bli ännu en svensk deckarfigur att förhålla sig till och lägga på minnet. Sanna mina ord!"C. Lundh
mariestadstidningen.se
"Skicklig sexdeckare i bästa Expressenstil" /Lotta Olsson, DN "Det är riktigt skickligt skrivet, och BDSM-temat visar sig fungera som en dramaturgisk finess. /.../ Intrigen är elegant flätad, och låter Harry och mördaren omväxlande tassa i varandras fotspår så att man blir vederbörligen orolig. Ändå tappar man inte bort sig; Mats Olsson är som Expressen är när den är som bäst, synnerligen pedagogisk."Lotta Olsson

Mats Olsson är journalist och har skrivit om musik, film, sport, USA, mat och mycket annat under fem decennier i framför allt Expressen. Han har tidigare gett ut romanen De ensamma pojkarna. Som deckarförfattare debuterade han 2014 med Straffa och låta dö, den första kriminalromanen om Harry Svensson.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.