Omslagsbild: Alla dessa vackra nederlag

Översättare: Gudrun Samuelsson
Utgivningsdatum: 2014-06-09
Recensionsdatum: 2014-06-23
ISBN: 978-91-1-305817-7

Alla dessa vackra nederlag

Italien 1962. Skandalryktena om den kaotiska inspelningen av storfilmen Cleopatra går som en löpeld över världen. Världsstjärnorna Richard Burton och Elizabeth Taylor har inlett en romans. I den lilla byn Porto Vergogna träffar en italiensk hotellägare en amerikansk skådespelerska. Historien får sin upplösning femtio år senare - i Hollywood.

Jess Walters Alla dessa vackra nederlag är en episk kärleks­roman som löper över decennier. Pasquale Tursis liv förändras ögonblickligen när han möter den vackra och mystiska Dee Moray. Hon är skådespelerskan som hamnat i fel by, han är italienaren som driver ett litet hotell tillsammans med sin sängliggande mamma. Men Dee är sjuk och inflytelserika människor från filmens värld vill ha tag på henne.

Hollywood, nutid. Den åldrade demonproducenten Michael Deanes förflutna kommer ikapp honom när Pasquale Tursi dyker upp, ett minne från en liten italiensk by han besökte många år tidigare. Tursi letar efter skådespelerskan som bodde på hans hotell för så många år sedan. Vad hände med henne? Lever hon?

Den amerikanske författaren Jess Walter har skrivit en rad uppmärksammade och prisbelönta böcker. Alla dessa vackra nederlag, som har fått strålande recensioner, har sålts till över 20 länder och låg länge etta på New York Times bästsäljarlista.
Mer om författaren
50 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: juni 2014
"Stor epik om kärlek över tid och rum" /Marie Peterson, Icakuriren
"Ljuvlig sommarläsning, och om du blundar kan du riktigt höra filmmusiken som strömmar mellan sidorna." /Metro
"I sina bästa stunder (slutet) är Walter snudd på uppe på samma nivå som skickliga amerikanska historieberättare i samma generation som Jonathan Franzen och Donna Tartt." /Blekinge Läns Tidning "I sina bästa stunder (slutet) är Walter snudd på uppe på samma nivå som skickliga amerikanska historieberättare i samma generation som Jonathan Franzen och Donna Tartt. Alla dessa vackra nederlag växer och även om han är snubblande nära undviker Jess Walter gång på gång att köra ner i det smetiga Hollywood-diket. En balansgång som när jag tänker efter faktiskt även den mycket väl kan vara en del av satiren."Jakob Nilsson  
"Skärpan i Jess Walters analys, tempot i berättandet, älskvärdheten och den överdådiga humorn gör läsningen av hans roman till ren lust." /NT  

Jess Walter har givit ut flera romaner. I Storbritannien har Alla dessa vackra nederlag (Beautiful Ruins) utsetts till en av årets bästa böcker av: GQ, the Irish Times, the Daily Mail, och the Sunday Times.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.