Omslagsbild: Man måste älska männen mycket

Översättare: Lisa Lindberg
Utgivningsdatum: 2015-03-13
Recensionsdatum: 2015-03-30
ISBN: 978-91-1-305832-0

Man måste älska männen mycket

Solange från den kritikerhyllade Flickan i Cléves är tillbaka. Hon har blivit en vuxen kvinna som lämnat Frankrike för Hollywood.

På ett party träffar Solange skådespelaren och regissören Kouhouesso Nwokam, född i Kamerun men numera naturaliserad kanadensare. Hon blir blixt­förälskad, han drömmer om att förverkliga sin Stora Idé: en filmatisering av Joseph Conrads roman Mörkrets hjärta, på plats i Kongo.

Filminspelningen slutar i katastrof och de båda tvingas omvärdera såväl synen på varandra som sig själva.
Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2015
"Darrieussecq skriver så snyggt och suggestivt att också läsaren blir andlös ..." "Darrieussecq skriver så snyggt och suggestivt att också läsaren blir andlös, och översättare Lisa Lindberg har skickligt fångat författarens skenbart enkla, men samtidigt oerhört finkalibrerade prosa. På en gång vindlande och exakt distribueras den i korta klipp. /.../Jag ryser – och läser romanen i ett svep."Jenny Högström
www.aftonbladet.se
"Jag tycker mycket om den här boken."
www.corren.se
"...språk som kan få en läsare att tappa andan." /UNT "Är då Darrieussecqs nya roman läsvård? Är den inte bara en berättelse om kvinnans underläge, en berättelse som vi redan läst många gånger. Ja, det är den. För språkets skull, det språk som kan få en läsare att tappa andan."Marianne Jeffmar
"Marie Darrieussecq är berömd för att ”väcka debatt”. Jag önskar att "Man måste älska männen mycket" går ett bättre öde till mötes: att faktiskt bli läst."
www.expressen.se

Marie Darrieussecq är född 1969 i Bayonne i franska Baskien. Sedan romandebuten 1996 har hon utkommit med ett flertal hyllade och omdebatterade romaner och essäer. Marie Darrieussecq är också verksam som dramatiker och översättare. Hon är bosatt i Paris med sin familj.

I och med romanen Tom är död, som handlar om en ung mors sorg över ett dött barn och jämfördes med Joan Didions Ett år av magiskt tänkande, tog Marie Darrieussecq klivet in på den bredare episka arenan. Romanen gav också upphov till en debatt om författarens roll och litteraturens uppgift, vilket gav ekon i den svenska pressen.

Med Flickan i Clèves återvände hon till temat från debuten Suggestioner: kvinnors objektifiering, kvinnans villkor i en mansdominerad värld och kvinnliga strategier för överlevnad. I den nya boken, Man måste älska männen mycket, är Solange från kritikerhyllade Flickan i Cléves är tillbaka.

Priser och utmärkelser:

PRIX DES PRIX 2013 för Il faut beaucoup aimer les hommes
Prix Médicis 2013 för Il faut beaucoup aimer les hommes

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.