Omslagsbild: Hälsokick!

Fotograf: Susanne Kindt
Utgivningsdatum: 2014-07-23
Recensionsdatum: 2014-08-27
ISBN: 978-91-1-305854-2

Hälsokick!

Smoothies, juicer och snacks att må bra av
Att bry sig om sin hälsa och välbefinnande är verkligen det nya svarta. I Hälsokick! får du dryga 60 recept på smoothies, snacks och mellanmål som boostar din hälsa.

"Mina 7 år i Los Angeles har gett mig ett helt nytt hälsotänk. Här i världens största hälsomecka är jag omringad av juicebarer, lokala bönder och farmers markets. Jag brinner för att inspirera till en hälsosam livsstil utan att göra det krångligt eller tidskrävande. Det ska vara roligt och enkelt att vara hälsosam."

Marita Karlson är modellen som lämnade Sverige för Kalifornien. Här har hon under de senaste åren följt den nya hälsotrenden med superfoods, smoothies och juicer på nära håll. I Hälsokick! presenterar hon sina bästa recept på smoothies, juicer, mellanmål och snacks, proppade med naturliga råvaror och superfoodingredienser som går att hitta i vanliga matbutiker.
Allt går förstås att göra hemma.

Att mixa frukt och grönsaker till en slät smoothie gör att kroppens celler tar upp ingrediensernas näring snabbare. På så sätt får vi mer energi och kan hålla oss mer balanserade. I Hälsokick! går Marita igenom vilka hälsofördelar vi kan uppnå med juicer, smoothies och olika superfoods (råvaror som innehåller extra mycket näring och antioxidanter, till exempel vissa bär, nötter och frön).

I bokens första del lär vi oss grunderna, till exempel hur vi på egen hand kan laga till baserna till olika smoothies som mandelmjölk och kokosmjölk, vilka basingredienser man alltid ska ha i kylskåpet och vilken utrustning som kan vara bra att ha hemma.

I bokens andra del får vi massor av recept på smoothies med olika teman: enkla med få ingredienser, smoothies som ger det yttre en kick, smoothies med bara grönsaker, smoothies för dig som tränar och för dig som är gravid och mycket, mycket mer. Dessutom Maritas favoritrecept på frukostar, granola, snacks, chiapuddingar, grönkålschips och annat smått och gott.

Hälsokick! är boken för dig som vill äta hälsosamt och naturligt och veta vad du stoppar i dig. Här hittar du massor av härliga och nyttiga recept, men också inspiration till en hälsosammare livsstil.
Mer om författaren
99 kr Bok - Flexband
Utgiven: december 2015

SENASTE RECENSIONERNA

"Den är full av inspirerande recept på nyttiga smoothies och mellanmål." /Aftonbladet Wellness
"Modern, inspirerande och snygg ..." /ELLE Mat & Vin
"Perfekt för dig som behöver lite extra inspiration att äta nyttigt." /Plaza Kvinna

Marita Karlson är modell och driver en hälso- och livsstilsblogg, californication.se. Hon bor i Venice Beach i Kalifornien, hälsomeckat framför alla andra, med sin sambo och sin hund. 2014 utkom hennes första bok, Hälsokick!

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.