Omslagsbild: Kjelle Berka från Högdalen

Utgivningsdatum: 2015-03-30
Recensionsdatum: 2015-04-22
ISBN: 978-91-1-305935-8

Kjelle Berka från Högdalen

Kjell Bergqvist berättar för Hans Christiansen
Kjell Bergqvist är en mycket uppskattad skådespelare, både på scen och på filmduken. Hans engagemang för de utsatta är stort, framförallt för kvinnor och barn.

Bakom allt det här ligger egna erfarenheter och värderingar från livets stig. En kärleksfull uppväxt i Högdalen där halvsyskon dyker upp var och varannan dag, via päronglass i nyllet på rektorn i första ring med relegering som resultat.

Det här är en berättelse från de första stapplande stegen till i dag. Alla gamla kolleger, från Sif Ruud till Tommy Körberg, som har påverkat Kjelle i hans yrke. Det handlar om ett liv med en förbrytare, om möten med drottningen och middag med regeringen. Om Kjelles alla kvinnor med bland annat sju år i en romsk familj och äktenskapet med Miss Universum.

Sorg och glädje, och fantastiskt roligt.
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2015

Kjell Bergqvist, född 1953, är en av våra mest folkkära skådespelare. År 2001 fick han en Guldbagge för huvudrollen i Den bästa sommaren (2000) och 2002 nominerades han för huvudrollen som Leif i Leva livet (2001). År 2010 tilldelades han en Guldbagge i kategorin Bästa manliga biroll för rollen som Jonny i Bröllopsfotografen (2009).

Mer om författaren
Photo

Hans Christiansen har känt Kjell Bergqvist i drygt tio år och de har tidigare gjort en kokbok tillsammans. Christiansen har en bakgrund som ägare till en reklambyrå där han arbetat som fotograf och skribent. Han har, förutom att producera en mängd böcker, skrivit två kokböcker, en bilbok och en bok om spännande möten med män, deras karriärer och livssyn.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.