Omslagsbild: Happy Hunting

Fotograf: Charlie Bennet
Utgivningsdatum: 2014-09-01
Recensionsdatum: 2014-09-10
ISBN: 978-91-1-305940-2

Happy Hunting

En bok om jakt, jägare och jyckar
Varje år tar mer än 11 000 personer jägar­examen. Att jakt handlar om naturupplevelser och gemenskap är många eniga om. Men jakt är också en fritidssysselsättning präglad av tyst kunskap och koder som jägarkurserna aldrig tar upp.

I Happy Hunting tar stadskillen och jägaren Fredrik Lundberg ett grepp om allt man behöver veta som jägare - från hur man tar jägarexamen och hur ett jaktlag funkar till olika typer av jakt - men försöker också sätta ord på det som försiggår mellan raderna. Vilka signaler sänder dina kläder ut? Varför är en inplastad Statoilmacka aldrig okej som fika? Och hur funkar egentligen det här med vapen?

I Sveriges första populärkulturella bok om jakt delar dessutom en rad kända personer med sig av sina erfarenheter kring jakt: Adam Alsing, Lotta Lundgren, Rafael Edholm, Börje Salming, Ara Abrahamian, Magdalena Forsberg med flera.

En bok som vill göra det lättare för nya jägare att förstå, men tack vare sin unika ton och nya angreppssätt är den också en bok för alla erfarna jägare där ute.
Mer om författaren
258 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2014

SENASTE RECENSIONERNA

Skämta inte om andras hundar - Lär dig jägarnas oskrivna regler "- Jag minns när jag var stressad en morgon. I stället för att fixa eget fika svängde jag förbi en mack och köpte en dricka och en plastmacka. Jag fick pikar av de andra i jaktlaget i två år efteråt. Då insåg Fredrik att jägare har bra koll på varandras matsäckar, särskilt mackornas pålägg. Salami är ett säkert kort i den tysta prestigekampen. - Allra helst hemmagjord. Ju mer hemmagjort pålägget är desto bättre. Jag har försökt få revansch genom att komma med torkad rådjursstek, som jag skurit bitar av och bjudit. Och så ska det vara kaffe i termosen, inte te."Intervju med Fredrik Lundberg av Håkan Steen i Tidningen Land

Fredrik Lundberg är journalist och före detta programdirektör på MTG/TV3. Han har även arbetat som nyhetschef på TV4. Han är nyfrälst jägare sedan fem år tillbaka och har givit ut boken Happy hunting (2014).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.