Omslagsbild: Satantango

Översättare: Daniel Gustafsson
Utgivningsdatum: 2015-08-17
Recensionsdatum: 2015-09-07
ISBN: 978-91-1-305945-7

Satantango

Nu äntligen på svenska - László Krasznahorkais debutroman från 1985 som kommit att bli en modern klassiker.

"Djävulen har alltid roligast." Satantango utspelas under några få dagar. Det regnar ständigt. Ett tiotal invånare i en liten by har lämnats till sitt öde och smider planer, sviker löften och begår onda handlingar. Och så dansar de - en onykter tango eller csardas på värdshuset när den tröstlösa dagen övergår till källarmörk natt. Eller som en av huvudpersonerna, fru Schmidt, fäster uppmärksamheten på: "Att dansa är min enda svaghet."

"Verkligheten utforskad vid vansinnets rand. Vilken form skulle det ta sig i samtidslitteraturen? Kanske som romaner skrivna av László Krasznahorkai, den svåre, säregne, betvingande, visionäre ungerske författaren." James Wood i The New Yorker

László Krasznahorkai presenterades på svenska 2014 med romanen Motståndets melankoli, vilken hyllades av en enig kritikerkår. "Läs honom innan han får Nobelpriset!" Tidningen Vi.
  

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2015
"... han kan impregnera sin text med förfallets alla atmosfäriska detaljer, men målar också skeendet med en sorts munter teaterblick."
"Så jag säger, läs romanen två gånger, hitta sen filmen. Det kan vara värt all tid det tar ifrån dig." SR Kulturnytt
sverigesradio.se
"En satanisk tango från en av Ungerns största" "Gustafsson Pech har återigen gjort ett storartat jobb med översättningen, genom vilken jag kan ta del av en Krasznahorkai lika lyriskt finstämd som hallucinatoriskt besatt – litteratur som ömsom får mig att skratta högt och befriat, ömsom vrida mig i läsfåtöljen av ångest." Viola Bao
www.svd.se
"... den enklaste vägen in till hans författarskap /.../ i en helt strålande svensk översättning av Daniel Gustafsson Pech."
www.sydsvenskan.se

László Krasznahorkai, född 1954, är en ungersk författare som sedan 1980-talet rönt allt större internationella framgångar med sina egensinniga romaner och filmsamarbeten med regissören Béla Tarr. Flera kritiker och författarkolleger ser honom som en rättmätig arvtagare till W G Sebald och Thomas Bernhard. På svenska finns sedan tidigare de kritikerhyllade romanerna Motståndets melankoli (2014), Satantango (2015) och Seiobo där nere (2017).

Priser och utmärkelser:
Vinnare av Man Booker International Prize 2015

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.