Omslagsbild: Den första lögnen

Utgivningsdatum: 2015-01-14
Recensionsdatum: 2015-02-02
ISBN: 978-91-1-305949-5

Den första lögnen

Visby 1997. Sextonåriga Josefin vaknar i en främmande säng och det tar en stund innan hon inser vad som har hänt. Att hon har blivit brutalt våldtagen av tre manliga skolkamrater. I den följande rättegången frias de åtalade eftersom ord står mot ord.

Thailand 2010. Den framgångsrike idrottsmannen Oskar semestrar med sin fru och sina två barn. Även om det på ytan ter det sig idylliskt är Oskar mer intresserad av barerna och nattlivet än av familjen. Men efter en särskilt blöt kväll går allt överstyr och han tvingas fatta ett helt livsavgörande beslut.

Många år efter det som hände i Visby 1997 dyker det upp mejl och sms med hotfulla meddelanden och bilder av gruppvåldtäkten. Männen är vuxna nu, lever vitt skilda liv, men måste träffas för att hindra att deras liv slås i spillror. Efter den första lögnen måste nu flera nya ta vid för att de ännu en gång ska gå fria.

Med Den första lögnen debuterar Sara Larsson med en välskriven spänningsroman kring ett starkt och obehagligt ämne. Den handlar om synen på sexualitet, på ordet "nej" och kvinnans rättslöshet. Den handlar om vår rättskänsla och moral, våra förväntningar och fördomar, och om vår uppfattning om brott och straff.
Mer om författaren
89 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2015
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: oktober 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2015
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Hedda Stiernstedt
Utgiven: juni 2016
"Debuten som är rena fullträffen" Norrländska Socialdemokraten "En deckare utan polisarbete, ett gastkramande drama, en psykologisk thriller. Sara Larssons debutroman kan beskrivas på flera sätt och att läsa den är både olustigt och underhållande."Solveig Nordmark
"Debuten som är rena fullträffen" Norrländska Socialdemokraten "En deckare utan polisarbete, ett gastkramande drama, en psykologisk thriller. Sara Larssons debutroman kan beskrivas på flera sätt och att läsa den är både olustigt och underhållande."Solveig Nordmark
"... en rasande spännande debutroman som driver sina läsare obönhörligt framför sig." /Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Den första lögnen är oavbrutet fängslande med sin väl genomförda hämndintrig ..." "Den första lögnen är oavbrutet fängslande med sin väl genomförda hämndintrig, jag hoppas att Sara Larsson kan hålla den här nivån också framöver. God spänningslitteratur med social relevans kommer alltid att vara angelägen och viktig."
kulturtidskrifter.se

Sara Larsson är född 1973. Hon tillbringade merparten av uppväxten i det lilla samhället Grebbestad i norra Bohuslän, men är nu bosatt i södra Stockholm. Hon är utbildad civilingenjör men har även studerat radiojournalistik och juridik. Idag driver hon egen konsultverksamhet och jobbar främst med kommuner, där hennes roll är att driva olika förändringsprojekt inom kommunens olika verksamheter: skola, omsorg och socialtjänst. Hon debuterade 2015 med Den första lögnen som fick ett väldigt fint mottagande. I hennes nya roman Aldrig mer vävs tre människors öden samman i en högaktuell historia om kvinnor som utnyttjas i prostitution i Sverige och Europa.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.