Sött utan vitt socker

Författare

Emelie Holm

Sött utan vitt socker

Svenska

2014-09-01

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Recensionsdag

2014-09-24

Publiceringsdatum

2014-09-01

Formgivare omslag

Kristin Lidström

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Jenny Grimsgård

Format

Inbunden, Flexband

Produktion

Papper

Träfritt obestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113059624

Antal Sidor

133

Vikt (kg)

0.586

Ryggbredd (mm)

17

Höjd (mm)

248

Bredd (mm)

175

Böcker av författaren

Om boken

Lär dig att göra dina egna helvegetariska mejeriprodukter och använda dem i din matlagning. Oavsett om du är vegan, känslig för laktos eller bara vill äta hälsosammare för både kropp och miljö får du här ett verktyg för att förnya din matlagning. Genom att tillverka mejerierna själv utifrån veganska ingredienser får du full koll på näringsinnehållet och slipper alla onödiga tillsatser. Att smaken blir så mycket renare och godare är en kraftig bonus!

Emelie Holm har tidigare lärt ut konsten att skapa läckra desserter utan vitt socker. Nu tar hon sig an mejeriprodukter och visar hur de kan tillverkas enbart på nötter, kärnor och gryn. Att till exempel göra sin egen nötmjölk klarar vem som helst med några enkla steg. Du behöver heller ingen svår utrustning utan det mesta har du hemma. Miljösmart, hälsosamt och fantastiskt enkelt.

Läs mer

Emelie Holm

Vegomejerier

Om boken

Hälsolarmen duggar tätt och sockret beskrivs som vår värsta fiende. Allt fler söker efter de goda men mer hälsosamma alternativen. Vi vill kunna unna oss det söta med gott samvete.

Emelie Holm är en självlärd dessertkreatör som älskar att experimentera med bakning. När hon upptäckte hur enkelt och gott det var att byta ut sockret mot mer naturliga råvaror förstod hon att det var en perfekt idé för en dessertbok.

I Sött utan vitt socker presenteras hälsosamma recept på allt från småkakor till tårtor, mousser och parfaiter. Rå choklad, nötter, frukt och bär öppnar upp en hel värld av möjligheter! Och utgångspunkten är att alla ingredienser ska finnas att köpa på såväl ICA i Hässleholm som COOP i Finspång.

Läs mer

Sött utan vitt socker

Emelie Holm

Sött utan vitt socker

Om boken

Vill du bjuda dig själv och dina gäster på underbara bakverk som är både en fröjd för gommen och ögat? Det behöver du inte vara ett proffs för att lyckas med. Det viktiga är att våga ha kul och experimentera i köket - det är ofta misstagen som leder till de stora framgångarna!

Blev det tokigt med brownien? Smula ner den och använd till cake pops. Misslyckades du med dina macarons igen? Baka en sockerkaka och fyll med de nedsmulade marängskalen.

Variationerna är oändliga när det kommer till sötsaker, och det går att hämta inspiration till bakningen från alla håll. Vänd upp-och-ner på en mazarin och fundera över om det går att göra något oväntat av den! Eller testa om du kan göra en tårta som ser ut som en blombukett!

Emelie Holm har i denna bok samlat sina absoluta favoritrecept på allt från småkakor, cupcakes och mjuka kakor till glass, tårtor och söta drycker och drinkar. Dessutom finns recepten på alla de viktigaste tillbehören när du bakar: frostings, krämer, sylter och kompotter.

Hemligheten bakom lyckade bakverk är enkla recept och bra redskap. Därför tipsar hon också om den bästa bakutrustningen och var du hittar den. Med rätt verktyg i köket blir det svåra enkelt!

Läs mer

Liten kaka

Emelie Holm

Liten kaka