Omslagsbild: På ditt samvete

Utgivningsdatum: 2015-05-21
Recensionsdatum: 2015-06-08
ISBN: 978-91-1-305971-6

På ditt samvete

En militant antiabortgrupp härjar i Stockholm. Brutala trakasserier av barnmorskor och gynekologer stör försommarfriden. Samtidigt har Kristdemokraterna fått en ny partiledare, en karismatisk kvinna som framgångsrikt driver en värdekonservativ politik och utmanar den sittande statsministern.

Anna Sager är numera överläkare för Sveriges rättspsykiatriska flaggskepp, Altum. Emre Oktan arbetar som journalist och gör research för ett stort porträtt på Kristdemokraternas partiledare.

Anna och Emre från Jenny Åkervalls debutroman Jag tjänar inte möts igen. På ditt samvete är ett spännande samtidsdrama som sätter fingret på en brännande politisk fråga, och en skildring av den moderna kvinnans svåra balansgång mellan moderskap, familj och yrkesliv.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2015
"En riktig bladvändare" /Blekinge Läns Tidning
"Spännande, klarsynt och välskrivet." Ingalill Mosander, Aftonbladet
"Spänningen är också uppskruvad några varv till, vilket gör det till en riktig bladvändare." /Borås Tidning "Det är ett gediget arbete och dessutom är det som hantverk klanderfritt. Det märks att det finns en rejäl research bakom romanen men det förmedlas med lätt hand utan några informationstyngda stycken./.../ Sammanfattningsvis är mitt omdöme att vill man också ha action som glasyr på tårtan, ja då är detta den kompletta sommarläsningen."ÅM Hellman
"... god, aktuell och rafflande ..." /Norran

Jenny Åkervall, född 1972, har varit verksam som journalist och talskrivare, bland annat har hon arbetat åt tidigare statsminister Göran Persson i hans stab på statsrådsberedningen, och senare i samma roll hos Mona Sahlin.

Hon har även arbetat som chefredaktör på Akademikerförbundet SSRs tidning Akademikern och SSU:s tidning Frihet, samt som reporter på Expressen, Göteborgs-Posten och Borås Tidning där hon idag skriver krönikor.

Jenny Åkervall debuterade som författare 2013 med romanen Jag tjänar inte. Hon är uppvuxen i Borås men har även bott och studerat i London. Idag bor hon med man och tre barn i Stocksund.

 

 

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.