Omslagsbild: Din för evigt

Översättare: Patrik Hammarsten
Översättare: Johanna Svartström
Utgivningsdatum: 2014-09-24
Recensionsdatum: 2014-10-15
ISBN: 978-91-1-305985-3

Din för evigt

"Jag var så rädd att du inte skulle få mina brev. Jag vet att det här är på riktigt - inget i mitt liv har känts lika verkligt." Lorri Davis i maj 1996

"Lorri, du måste hela tiden föreställa dig att jag är där ute. Jag klarar inte av det längre, så du måste.
Jag minns knappt hur det ser ut."
Damien Echols den 17 november 2000

Genom sin outtröttliga kamp, sin förmåga att engagera människor och inte minst genom den starka kärlek som uppstod när Lorri och Damien fick kontakt 1996 lyckades hon befria sin man och hämta hem honom från dödscellen i augusti 2011. Han hade då suttit fängslad i 18 år, oskyldigt dömd för trippelmord i det uppmärksammade "West Memphis 3-fallet".

Damien Echols berättelse har vi kunnat läsa om i Dödsdömd (2013) men här får vi ta del av det som egentligen ledde fram till friheten: kärleken mellan Damien och Lorri, som skildras genom deras intensiva brevväxling under alla år de levde åtskilda. Deras magiska kärlekshistoria bekräftar återigen att kärleken kan övervinna allt. Även döden.

200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: september 2014
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: september 2014

SENASTE RECENSIONERNA

"Träffades när Damien satt i dödscell" Lorri och Damien berättar om kärleksbreven från fängelset
www.expressen.se

Damien Echols föddes 1974 och växte upp i Mississippi, Tennessee, Maryland, Oregon, Texas, Louisiana och Arkansas. När han var 18 år dömdes han på felaktiga grunder till döden, tillsammans med Jason Baldwin och Jessie Misskelley, Jr, som båda fick livstidsstraff. Alla tre tillbringade 18 år i fängelse, Echols i dödscell i väntan på en dödlig giftinjektion, tills de blev fria i augusti 2011.

Under namnet West Memphis Three blev de föremål för ett antal dokumentärfilmer som fick stor uppmärksamhet och gjorde mycket för deras sak. Den senaste i raden är producerad av Peter Jackson. 2005 skrev Echols boken Almost Home, men det skulle dröja ytterligare sju år innan han fick komma hem till sin fru Lorri, i New York.

Mer om författaren
Photo

Lorri Davis, född 1963 i Charleston West Virginia, är utbildad landskapsarkitekt och levde i New York under den tid då hon träffade Damien Echols. I dag bor de tillsammans i Salem, Massachusetts.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.