Omslagsbild: Den långa vägen till frihet

Översättare: Gunilla Larsson
Utgivningsdatum: 2014-02-06
ISBN: 978-91-1-306005-7

Den långa vägen till frihet

Den långa vägen till frihet är en gripande och engagerande skildring av ett storslaget liv, en berättelse om grymhet, överlevnad och den slutliga triumfen.

Efter sin frigivning från fängelset 1990 blev Nelson Mandela (1918-2013) snabbt en av världens mest framträdande moraliska ledare. Som ordförande för ANC och ledare av antiapartheidrörelsen gjorde han Sydafrika till en demokratisk stat. Inte sedan Gandhis dagar har någon ledare kämpat så hårt för mänskliga rättigheter.

I Den långa vägen till frihet berättar Nelson Mandela sitt livs historia. Uttrycksfullt och medryckande beskriver han sin utveckling och sitt politiska uppvaknande. Vi får återuppleva de dramatiska år då han levde under jorden, ett liv som så småningom ledde till 27 år i fängelse.

Han sprider också nytt ljus över de händelserika årern som politisk fånge och vi får följa de viktiga händelserna kring Sydafrikas första demokratiska val i april 1994 som ledde fram till att Nelson Mandela valdes som president.

Den långa vägen till frihet är en av de mest imponerande och inspirerande berättelserna i vår tid om kamp för demokratiska rättigheter och människovärde, och den enda bok Mandela någonsin kom att skriva själv. Boken ligger till grund för regissören Justin Chadwicks storslagna filmdrama: "Vägen till frihet" om Mandelas liv och gärning.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: februari 2014
Photo

Nelson Mandela (1918-2013) föddes i Transkei i Sydafrika. Han anslöt sig till ANC 1944 och deltog under flera år i kampen mot det regerande National Party och dess apartheidpolitik innan han arresterades i augusti 1962.

Mandela satt inspärrad i över tjugosju år samtidigt som hans anseende och symboliska roll som förkämpe mot apartheidsystemet stadigt växte. Efter frisläppandet 1990 mottog han Nobels fredspris 1993 och blev Sydafrikas förste demokratiskt valde president 1994. Samma år utkom hans hyllade självbiografi Den långa vägen till frihet.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.