Omslagsbild: Pluras jul och nyår

Fotograf: Pepe Nilsson
Utgivningsdatum: 2014-10-06
Recensionsdatum: 2014-10-29
ISBN: 978-91-1-305998-3

Pluras jul och nyår

"Jag lagar julmat för mitt höga nöjes skull. Jag gör det för alla som förstår vad matlagning handlar om; vår historia, vår kultur, vårt arv, det är vad som är intressant, det är meningen med livet."

Pluras jul och nyår är Pluras femte kokbok. Han har samlat alla de älskade traditionella recepten och kompletterat med egna skapelser och kombinationer. Grunden till Pluras stora kunnande och matintresse las redan vid tidig ålder i köket hemma i Norrköping, där allting var hemlagat av mamma Magda.

"Veckan före jul var förstås själva crescendot på matlagningsåret, då släcktes inte lampan i köket många timmar på dygnet. Mamma stökade i köket till två på nätterna och satte igång igen vid femtiden på morgonen. Ingenting skulle fattas på det Jonssonska julbordet.

Kvällen före julafton kokades skinkan, själva grande finale på veckan, och vi åt ännu varma skivor av skinka med hemgjord senap på vörtbröd och drack julmust."
Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Säkert perfekt julklapp till gubbar i samma ålder eller till hipsters som vill gå "all in"." /Elle Mat & Vin
Plura gästar TV4 Nyhetsmorgon "När de föreslog att jag skulle göra en julkokbok tänkte jag – nej inte jag också", säger artisten Plura Jonsson, som till slut gav ut en kokbok inspirerad av sin mors recept."
www.tv4.se
"Det är helt klart att Plura är en livsnjutare av stora mått, därtill en som har förmågan att förmedla glädjen i bra mat och dryck." /Motala & Vadstena Tidning
199 kr Bok - Halvklotband
Utgiven: oktober 2014

Plura är Plura med det svenska folket. Efter alla år med Eldkvarn har han börjat en ny bana som författare och tv-personlighet. Och konstnär, krogrecensent, bloggare med mera, med mera.

Mer om författaren

FLER TITLAR AV SAMMA FÖRFATTARE

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.