Omslagsbild: The Bread Exchange

Översättare: Malin Elmlid
Översättare: Andreas Larsson
Utgivningsdatum: 2014-09-10
Recensionsdatum: 2014-10-01
ISBN: 978-91-1-306008-8

The Bread Exchange

Recept och berättelser från mina resor världen över
"Jag bakar bröd. Vill du ha det så byter jag det mot nästan vad som helst. Men inte mot pengar. Jag byter det mot vad som helst som kan inspirera mig. Mot att du lär mig något. Jag byter det mot något som du kan bättre än jag. Något jag aldrig vetat existerade och aldrig kunnat uppleva om det inte varit för att du velat byta bröd med mig."

I slutet av 2008 startade Malin Elmlid sitt projekt The Bread Exchange. Hon hade börjat experimentera med surdeg och bakade så mycket att hon till slut inte kunde äta upp allt själv. Hon gav bort till vänner och bekanta och snart började de ge henne saker tillbaka. The Bread Exchange var fött.

Med utgångspunkt i brödet tar Malin med oss på en resa över hela jordklotet, och surdegen följer med överallt: Berlin, Stockholm, Kabul och San Francisco.

The Bread Exchange är en bok för alla bröd- och matälskare som vill följa med på en annorlunda resa världen över, och möta både platser, människor och recept som stannar kvar långt efter det att brödet är uppätet.


Mer om författaren

SENASTE RECENSIONERNA

"Mycket mer än en kokbok, också en reseskildring och en berättelse om att dela med andra." /Hus & Hem
"... innehåller spännande berättelser om vad man får om man använder bröd som valuta vid byteshandel. Svaret är en massa fina recept från olika länder." /Expressen
"Inspirerande bok av någon som vågar följa sin dröm." /Elle Mat & Vin

Malin Elmlid lanserade The Bread Exchange 2008 då hon arbetade inom modeindustrin. Sedan dess har hon bytt bort mer än 1000 bröd mot saker som inspirerar henne (men aldrig mot pengar). Malin bor i Berlin och The Bread Exchange är hennes första bok.

Följ henne på TheBreadExchange.com och @breadexchange.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.