Omslagsbild: Trädgårdsform

Fotograf: Karin Janrik
Fotograf: Viveka Ljungström
Utgivningsdatum: 2015-03-02
Recensionsdatum: 2015-03-25
ISBN: 978-91-1-306088-0

Trädgårdsform

Vackrare trädgård med arkitektens verktyg
I Trädgårdsform - vackrare trädgård med arkitektens verktyg får vi lära oss att se och tänka som en trädgårdsarkitekt. Karin Janrik och Viveka Ljungström presenterar en omfattande guide som i 16 steg tar oss genom trädgårds­designens vindlande gångar så att vi själva kan formge vår drömträdgård.

Boken presenterar säkra recept på lyckad design och ger svar på alla de frågor som man bör ställa sig innan man sätter igång att gräva, bygga och plantera. Vi får lära oss om olika stilar, färger och växter, för att inte tala om material och förberedelser.

Här finns många konkreta lösningar och exempel på situationer som kan uppstå. Vad kan man göra för att få ett bra insynsskydd? Hur ska man utforma entrén så att den blir välkomnande och leder besökaren rätt? Hur kan man skydda - och gömma - bilen? Kan man göra något fint av trädgårdens mörka, fuktiga hörn?

I boken skildras också hur olika trädgårds- och husstilar har influerat oss till att skapa de trädgårdar vi har idag. En inspirerande vandring som gör att man bättre förstår sin egen trädgård och får den att passa ihop med husets stil.
319 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2015

SENASTE RECENSIONERNA

"Mycket innehållsrik!" /SvD "Det här är ett praktverk för den som antingen står inför att skapa en trädgård från grunden eller behöver göra om en plantering som inte fungerar, om det så gäller förutsättningar, form eller färg. Janrik är en väletablerad, mycket erfaren och proffsig trädgårdsarkitekt. Här presenteras en rad olika typer av trädgårdar som är tänkta att klinga samman med byggnader, landskap och jordtyper. Mycket innehållsrik!"
"Här får man hjälp med alla tänkbara trädgårdsscenarier."
www.ltz.se
"Perfekt vinterläsning" /Allas "I 16 steg trampar du igenom en strukturerad och genomtänkt trädgårds tillblivelse. Späckad med konkreta stiltips, foton och illustrationer för alla smaker."

Trädgårdsarkitekten Karin Janrik har under mer än 20 år form-givit och ritat privata trädgårdar i alla storlekar. Hon är en återkommande expert i tidningen Allt om Trädgård där hon bland annat skriver om design och trädgårdsarkitektur och ger konkreta designlösningar åt läsarna.

Mer om författaren

Viveka Ljungström är chefredaktör på tidningen Allt om Trädgård och har många års erfarenhet av trädgårdsskötsel och -planering.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.