Omslagsbild: Hönan som drömde om att flyga

Översättare: Ninni Holmqvist
Utgivningsdatum: 2015-03-26
Recensionsdatum: 2015-04-20
ISBN: 978-91-1-306141-2

Hönan som drömde om att flyga

Detta är berättelsen om en höna som heter Knopp. En dag tröttnar hon på att lägga ägg efter ägg bara för att se dem forslas iväg till marknaden.

Varje dag tittar hon ut genom ladugårdsdörrarna och ser de andra djuren ströva fritt. Knopp suktar efter ett annat liv. Hon planerar att fly ut i friheten och drömmer om att få ta hand om ett av sina ägg själv.

En hymn för frihet, individualitet och moderskap med en kavat, pigg hjältinna som gör uppror mot sitt öde.

Hönan som drömde om att flyga är en universell roman som har lästs av miljon­tals läsare i Sydkorea där den anses vara en modern klassiker.
Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2015
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Stina Ekblad
Utgiven: maj 2019

SENASTE RECENSIONERNA

"Storslaget om moderskap och mod" /Växjöbladet/Kronobergaren "Hwangs bok - med utsökta stiliserade illustrationer - har blivit internationellt uppmärksammad och i hemlandet även bearbetats till animerad film, pjäs, musikal och tecknad serie. Femton år efter utgivningen betraktas den redan som en modern klassiker. Och nog är den taniga och tilltufsade lilla hönan en väl så god representant för alla modiga och kämpande mödrar i alla tider och från alla länder och kulturer. Knopp är en ensamfighter som bärs av sitt hjärtas längtan och övertygelse. Fastän hon är livrädd tvingar hon sig för sitt stora hjärtas skull att modigt stirra både skräck och död i ögonen. Hon är okomplicerad men besitter en djup kunskap om hur man på bästa sätt ställer sig till förfogande för livets krafter. Slutraderna i denna bok, med sin hyllning till livet och kärleken, får mig nästan att börja gråta."Ella Styf
"Vemodsfylld och vacker skildring av livet" "Hönan som drömde om att flyga är en vemodsfylld skildring av livet, om längtan, vänskap, kamp och kärlek. Det är en nätt och vacker liten roman med fina illustrationer av Nomoco."Christer Nilsson
www.helahalsingland.se
"... en liten pärla ..." "Sun-Mi Hwang lyckas så befriande enkelt beskriva alla svåra tankar och alla starka känslor ett efterlängtat föräldraskap medför, den här boken är en liten pärla jag hoppas att många kommer att upptäcka."
www.lyransnoblesser.se

Sun-Mi Hwang, född 1963, är författare och professor. Hon är mest känd för boken Hönan som drömde om att flyga som är såld till flera länder och har gjorts som animerad film i Sydkorea.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.