Omslagsbild: Rött uppror

Översättare: Patrik Hammarsten
Utgivningsdatum: 2015-01-21
Recensionsdatum: 2015-02-09
ISBN: 978-91-1-306142-9

Rött uppror

Darrow tillhör de röda, en medlem av den lägsta klassen i det färgkodade samhället i framtiden. Precis om alla andra röda arbetar han i gruvorna under Mars. Övertygad om att han och hans folk gör planetens yta beboelig för kommande generationer. Det är det de sliter och offrar sina liv för, en bättre värld för sina barn.

Men Darrow och hans sort har svikits och lurats. Snart upptäcker de att Mars har varit möjligt att bo på under en lång tid. Stora städer och vackra parker finns spridda över planeten. De röda och Darrow är inget annat än slavar som tjänar en dekadent härskande klass.

Driven av hämnd och med längtan efter rättvisa offrar Darrow allt för att infiltrera det legendariska institutet, en skola för den dominerande klassen guld.

Han tvingas slåss för sitt liv och hela civilisationens framtid mot de bästa och mest brutala av samhällets framtida härskare. Han kommer att ta till alla medel för att besegra sina fiender. Även om det innebär att han måste bli en av dem för att göra det.

Pierce Brown är mångsysslaren vars debutroman gjorde honom till en internationell succé. Filmrättigheterna till Rött uppror är redan sålda.
Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2015
49 kr Bok - Pocket
Utgiven: november 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2015
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Niklas Engdahl
Utgiven: februari 2015
"Gillar du Hungerspelen lär du älska detta." /King Magazine
"Rött uppror är kort sagt väldigt spännande och även om den till viss del följer känd mall så är den tillräckligt egen i sitt sätt att använda mallen på för att väl motivera sin plats." /Skånska Dagbladet
" Det handlar om hämnd, sorg och allmänmänskliga moralfrågor som borde göra ”Rött uppror” till en bok som når långt utanför skaran av sci-fi-älskare och fantasykonnässörer." /Folkbladet VK/VF
"Rött uppror är kort sagt väldigt spännande ..." /Norra Skåne "Rött uppror är kort sagt väldigt spännande och även om den till viss del följer känd mall så är den tillräckligt egen i sitt sätt att använda mallen på för att väl motivera sin plats. Det enda problemet är att man måste vänta ett år på nästa del."Ralph Bretzer

Efter att ha gått ut college 2010 jobbade Pierce Brown bland annat som chef för sociala medier på ett nystartat högteknolo­giskt företag, och som medhjälpare på en senators valkampanj. Numera bor han i Los Angeles och skriver på heltid. Järnguld är den fristående fortsättningen på de tidigare böckerna i Rött uppror­serien: Rött uppror, Gyllene sonen och Morgonstjärnan.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.