Omslagsbild: Strålande morgondag

Översättare: Marianne Öjerskog
Utgivningsdatum: 2015-08-24
Recensionsdatum: 2015-09-14
ISBN: 978-91-1-306154-2

Strålande morgondag

De gamla vännerna Benjamin och Bockarie återvänder till sin hemstad Impiri efter ett inbördeskrig. Staden ligger i ruiner, marken är täckt av skelett och allt är förtvivlan. Men sakta fylls Impiri av liv när allt fler människor kommer tillbaka. Kriget är över, men invånarna i staden är ändå inte förskonade från de hot och faror som omger dem.

Går det att återvända till en stad som skövlats av kriget, bilda familj på nytt och återuppväcka traditioner som gått förlorade?

Mer om författaren
199 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2015

SENASTE RECENSIONERNA

"Det är djupt intressant att ta del av händelserna Beah målar upp ..." "Därför tror jag att "Strålande morgondag" läses bäst som ett tidsdokument av något vi vet mycket lite om. För bilder av krigets utsatta ser vi dagligen i våra flöden: människorna på flykt, de sönderbombade husen eller vansinnesbilderna på övertäckta, slocknade kroppar. Vi minns gamla bilder som fått representera just sitt krig. Vi ser de som togs för 60, 30, 5 minuter sedan. Men den långa, krävande bearbetningen av ett krig, den ser vi alltför sällan."
www.hd.se
"Som bäst är Beahs roman fantastiskt lurig och varvar flera verkligheter ..." "Strålande morgondag är en förbannad roman, i rakt nedstigande led från böcker som Armahs De vackra är ännu inte födda eller Ngugis Wizard of the Crow: berättelser där udden riktas mot korruptionen, mot de missade chanserna och lata genvägarna, mot de som cyniskt profiterar på människors önskan om en bättre framtid. Som bäst är Beahs roman fantastiskt lurig och varvar flera verkligheter: det nakna våldet från inbördeskriget, som lever vidare både i folks minnen och i ärren och amputationerna, men också tiden som fanns innan."
dagensbok.com

Ishmael Beah slog igenom 2007 med sin memoar En lång väg hem. Han är aktiv inom UNICEF och bor numera i New York.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.