Omslagsbild: Dumskallarnas sammansvärjning

Översättare: Einar Heckscher
Utgivningsdatum: 2018-10-31
ISBN: 978-91-1-308927-0

Dumskallarnas sammansvärjning

Dumskallarnas sammansvärjning av John Kennedy Toole har kallats en av de roligaste böcker som någonsin skrivits. Här stiger Ignatius J. Reilly rakt in i världslitteraturen: oformligt fet, otroligt lat och oförväget stridslysten, ett mellanting mellan Helan och Don Quijote med en omättlig aptit på popcorn, varm korv och dåliga filmer. På sitt enmanskorståg mot den moderna tiden och på jakt efter ett lagom lättsamt jobb hamnar han i en serie vanvettiga äventyr som styrs av sin egen inre logik mot katastrof.

John Kennedy Tooles debutbok från 1980 väckte stor uppmärksamhet när den kom ut och hyllades unisont av såväl läsare som kritikerkår. Toole själv fick aldrig njuta av framgången. Han skrev romanen redan på 1960-talet och försökte fruktlöst få den publicerad under sin livstid. Frustrerad och djupt deprimerad av motgångarna tog han sitt liv 1969, 32 år gammal. Det är tack vare hans mor som boken fick alla de läsare den nu förtjänar. Hon gav aldrig upp kampen att ge ut sonens roman, som hon så starkt trodde på.

Mer om författaren
75 kr Bok - Pocket
Utgiven: september 2016
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Tomas Bolme
Utgiven: oktober 2018

NYHETER

Dumskallarnas sammansvärjning – en grymt rolig bok

John Kennedy Toole lyckades aldrig intressera någon förläggare för sitt manuskript. Efter hans död blev Dumskallarnas sammansvärjning en världssuccé. I dag är det 50 år sedan han dog.

Se fler nyheter

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.