Omslagsbild: Agneta Horn

Utgivningsdatum: 2015-03-02
Recensionsdatum: 2015-03-25
ISBN: 978-91-1-306196-2

Agneta Horn

Ett liv i trettioåriga krigets skugga
Agneta Horns (1629-72) liv var händelserikt, dramatiskt och stundtals outhärdligt tragiskt. Dessutom levde hon som dotterdotter till Axel Oxenstierna mitt i händelsernas centrum. Både hennes far och make var fältherrar i det trettioåriga kriget, och hon var med dem i fält. Hennes självbiografi är skriven med stark och väl uttryckt ilska, och hon skräder inte orden när hon skriver om personer hon ogillar.

Språkforskaren Karin Milles har bearbetat, satt in biografin i sitt sammanhang och levandegör texten för den moderna läsaren.
Mer om författaren
206 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2015
"Resultatet glimrar och bergtar." /Länstidningen Södertälje
"En andlöst spännande tittglugg tillbaka i tiden." /Ystads Allehanda
"gneta Horns mustiga språk och beskrivning av den ädla adelns mindre smickrande sidor är svår att värja sig emot och ger en fördjupad förståelse för mentaliteten hos den styrande klassen under 1600-talet." /Arbetarbladet
"Dramatisk dagbok från 1600-talet" "Jag gillar det och jag gillar hennes sätt att skriva fram Agneta Horns liv genom att beskriva sin egen relation till texten och hur hon själv tänker om den."
dagensbok.com

Karin Milles, född 1969, är docent i svenska vid Södertörns högskola där hon forskar och undervisar. Till hennes akademiska intressen hör språk och kön, språkpolitik och samtalsanalys.

Hon har tidigare givit ut Jag ska bli mamma och En mammas dagbok (Ordfront). Språk och kön, Jämställt språk och Kung Karl och kärleksgrottan på Norstedts Akademiska Förlag.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.