Omslagsbild: Indianlekar

Utgivningsdatum: 2015-01-21
Recensionsdatum: 2015-02-09
ISBN: 978-91-1-306199-3

Indianlekar

Ebba är femton år och bor i en liten ort där alla en gång jobbade på Volvo. Nu har krisen slagit till och Ebbas pojkvän Jonatan blir sällan inringd längre.

När Jonatan far till Norge för ett tillfälligt arbete på ett fryslager kommer Ebbas kusin Edith på besök för att stanna över sommaren. De två flickorna flyttar in i Jonatans kaotiska lägenhet där de ska ta hand om hans hund.

Indianlekar är en skildring av ett tillstånd och handlar om vänskap och tillit i en tillvaro utan mycket hopp, i en tröstlös håla som ekar av tomhet och maktlöshet och där det under ytan ständigt finns ett hot om våld.

Mer om författaren
65 kr Bok - Inbunden
Utgiven: januari 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: januari 2015
"Stenroths roman är viktig litteratur eftersom allt detta blir så knivskarpt synligt, tack vare den exakta tätheten i Ebbas knappa språk." "Många som läser den här recensionen har kanske aldrig själva sett det Sverige som Felicia Stenroth beskriver i sin roman ”Indianlekar”. För dem får kanhända Stenroths berättelse ett mörkt skimmer av overklighet och exotism. Det finns alltså skäl att först som sist understryka hur realistisk hennes roman tyvärr är in i minsta detalj."
www.sydsvenskan.se
"Det är våldsamt som en lek, allt laddas imponerande mot en bristningsgräns och slutet är oerhört."
nojesguiden.se
"Detta är realism i sin mest poetiska form. Jag älskar det." /Maria Marteleur, Femina
"...en bok som inte bara är bra, utan som också har något svårdefinierat extra." "Det finns något obändigt och kraftfullt inneboende i själva den tomhet som skildras, ett slags löfte, som gör ”Indianlekar” till en bok som inte bara är bra, utan som också har något svårdefinierat extra."Paulina Helgeson
www.svd.se

Felicia Stenroth är född 1990 och bosatt i Stockholm. Hon har givit ut romanerna Bilder som inte angår mig (2012) och Indianlekar (2015), samt diktsamlingen En människa tvättar sig ren i en sjö (2017).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.