Omslagsbild: Född på en söndag

Utgivningsdatum: 2015-04-24
Recensionsdatum: 2015-05-11
ISBN: 978-91-1-306200-6

Född på en söndag

Tintins äventyr, gamla bygg­jobbare, fotbollslaget Stoke City och sopranen Maria Callas är den sköra tråd som håller ihop tillvaron för Jalle Engman som ung.

Som vuxen blir han en framgångsrik varumärkeskonsult. En dag får han en udda kund med en lika udda frontfigur: Kungliga Operan och den unga sång­fågeln Hanna Kjöle. Jarl Engmans uppdrag blir att bygga den unga stjärnans självförtroende och varumärke - en till synes ofarlig uppgift. Snart finner Jarl dock att jobb och privatliv flyter samman.

Journalisten PeKå Englund romandebuterar med en både dråplig och varm berättelse om hur man upprepar misstag och det tragikomiska i att man - utan att förstå det - återskapar det elände man tror sig ha flytt från.
Mer om författaren
59 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2016
99 kr Bok - Storpocket
Utgiven: januari 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2015
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Per Juhlin
Utgiven: juli 2015
"... en både dråplig och varm berättelse ..."
benitas-bokblogg.blogspot.se
"Vilken debut han gör PeKå Englund!" /Lantliv "Född på en söndag är journalistens första bok och den är alldeles fantastisk. Det har redan talats om en ny Mitt liv som hund - och vi kan bara hålla med. Vi får följa varumärkeskonsulten Jalle Engman i två tidsplan, nu och då.Det är en djupt rörande bok med en barndomsskildring utöver det vanliga; så ömsint skriven att man blir både tårögd, rädd, glad, förvånad och inte så lite imponerad. Dessutom har Tintin och hans vänner en inte helt obetydlig roll i denna dråpliga och varma berättelse."
"Jag hoppas av hela min själ att både Nordiska Rådet och juryn för Augustpriset får ”Född på en söndag” under näsan för det här är en roman långt utöver det vanliga."
nt.se
"Det är den som berör mig så djupt att tårarna rinner utefter kinderna. Det är sällan det händer, men det är ett bevis på att författaren har gjort ett riktigt bra jobb."
na.se

NYHETER

Sju frågor till PeKå Englund

Varifrån kom idén till Född på en söndag? Ingen aning. Även fast den är ganska ljudlös så är min skalle lite som en blandning av flerdimensionella torktumlare och centrifuger. Jag gillar att lyssna på hög musik när jag kör ...

Gustav Mårtensson
Se fler nyheter

PeKå Englund, född 1968, är bosatt i både Örebro och Stockholm och har jobbat som journalist i drygt 30 år, varav sexton på Aftonbladet.

PeKå Englund valde jobbet som journalist för att det var ett bra sätt att kunna skriva och ändå hålla löftet till sig själv; att aldrig, aldrig någonsin bli författare som sin excentriske morfar som skrev en bok när han var ung och sedan jobbade med samma mästerverk tills han dog utan att bli färdig med det. I och med debuten Född på en söndag (2015) bröt han det löftet till sig själv. Några rader till Svartåns finaste krokodil är hans andra roman.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.