Omslagsbild: Kära Hinseberg

Utgivningsdatum: 2015-03-02
Recensionsdatum: 2015-03-23
ISBN: 978-91-1-306386-7

Kära Hinseberg

För att finansiera sitt stegrande amfetaminmissbruk drar sig Katta fram på stölder, hon lever i en kvart med tillfälliga manliga besökare och brottas med traumatiska minnen från sin såriga barndom. Nyss fyllda arton år hamnar hon på Hinseberg för att sitta av sitt allra första fängelsestraff.

Det blir flera fängelsevistelser och rymningsförsök, och Katta gör sitt bästa för att se på livet innanför murarna med självdistans och humor. Väl ute igen ter sig tillvaron ofta tung och orättvis. När och hur ska hon inse att hon måste lämna de destruktiva miljöer hon hamnat i?

Kära Hinseberg rör sig mellan humor och svärta. Inblickarna i livet på kvinno­anstalten på 70-talet är unika och med driv i språket skapar författaren en stark närvarokänsla i uppföljaren till debuten Du skulle sagt som det var.
Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: mars 2015
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Sara Edwardsson
Utgiven: maj 2017
" Jag sätter en flaska alkoholfritt vin på att den här boken är film om två år."
www.dalademokraten.se
"En bok som är både mörk och rolig om en verklighet som dessvärre är lika aktuell i dag som på 70-talet." /Expressen
"Hon åker ut och in på kvinnofängelset Hinseberg och skildringen därifrån är svart, absurd och underhållande." Ingalill Mosander
www.aftonbladet.se
"Hjärtskärande om livet på Hinseberg" /Värmlands Folkblad "Under kaxigheten finns ett förtvivlat sökande efter den kärlek hon aldrig fick uppleva som barn, och det är här Ulla-Maria Andersson så skickligt använder språket. I korta, torra meningar, utan sentimentalitet eller självömkan, skriver hon om händelser som är så hjärtskärande att det svider i läsaren."Gunvor Nyman

Ulla-Maria Andersson är född 1956 och uppvuxen i en förort till Stockholm. Redan i tidiga tonår började hon missbruka och det fortsatte långt upp i vuxen ålder. 1991 kom vändpunkten och sedan dess har Ulla-Maria Andersson utbildat sig till psykosyntesterapeut på PsykosyntesAkademin i Stockholm. Sedan tjugo år tillbaka arbetar hon som terapeut på ett behandlings-hem för kvinnor, men hon har även varit verksam som konsult i eget företag.

Hon debuterade som författare med romanen Du skulle sagt som det var 2013, som följdes av Kära Hinseberg 2015. Hennes nya roman Du sjöng mig hem kommer under våren 2017.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.