Omslagsbild: En handfull vingar

Översättare: Matilda Södergran
Utgivningsdatum: 2015-08-11
Recensionsdatum: 2015-08-31
ISBN: 978-91-1-306401-7

En handfull vingar

1803, Charleston, South Carolina. När Sarah fyller elva år får hon en egen slav i present av sin mor. Men trots att Sarah vuxit upp i en välbärgad plantageägarfamilj - och sett slavar piskas och förödmjukas - kan hon inte leva med tanken att äga en annan människa.

Även om Sarahs försök att frige den jämnåriga slaven Trubbel går om intet så växer en ovanlig vänskap fram mellan dem. Två unga kvinnor vars enda likhet i livet är att de vuxit upp på samma plats på jorden - men i hemlighet inleder de snart vad som ska bli en livslång kamp mot slaveriet.

Sue Monk Kidds hyllade roman En handfull vingar bygger på kvinnorättskämpen Sarah Grimkés (1792-1873) fantastiska liv och kamp mot slaveriet.

Mer om författaren
207 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2015
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2015

Sue Monk Kidd, född 1948, är mest känd för sin romandebut The Secret Life of Bees (2002). Hennes tredje roman, The Invention of Wings (2014), har legat etta på New York Times bästsäljarlista och översatts till ett tjugotal språk. Boken blev utvald av Oprah's Book Club 2.0 och det finns planer på att den ska filmatiseras.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.