I köket med Markiz

Författare

Markiz Hänia Talhaoui

I köket med Markiz

Svenska

2015-04-10

Utgivet av: Norstedts

Läs mer

Beskrivning

Detaljer

Kategori

Allmänna kokböcker

Författare

Recensionsdag

2015-04-29

Publiceringsdatum

2015-04-10

Formgivare omslag

Pär Wickholm

Bokinformation

Originalspråk

Svenska

Språk

Svenska

Omslagsfotograf

Angelica Zander

Format

Inbunden

Produktion

Papper

Matt/Silk bestruket

Miljömärkning

Nej

CE-märkning

Nej

Produktdetaljer

ISBN

9789113064062

Antal Sidor

153

Vikt (kg)

0.762

Ryggbredd (mm)

19

Höjd (mm)

268

Bredd (mm)

164

Böcker av författaren

Om boken

Tv-serien Sveriges Mästerkock gjorde Markiz Talhaoui till Markiz med hela svenska folket. Följ med till hennes kök i den lilla hamnstaden Nador i Marocko, till matlagning präglad av få ingredienser men en hel värld av smaker.

Couscous och tagine, myntate och söta kakor - Marocko har en rik och komplex matkultur. Markiz Talhaoui berättar om det färska brödet som serveras med olivolja till frukost, de fantasifulla bufféfaten som dukas fram när släkt och vänner kommer på besök och fisken som grillas på stranden efter en lat semesterdag.

Måltiderna präglas oftast av att man äter samlade runt fulldukat bord: lammgryta med katrinplommon, rostade mandlar toppade med sesamfrön, sallad på rostad paprika och färska tomater.

Här får vi råvarorna, kryddblandningarna, vilka smaker som passar bäst tillsammans - men också en resa där Markiz Talhaoui berättar om själva filosofin bakom sin matlagning.

"Mat är inte alltid råvaror eller recept, för mig är det lika mycket ett sätt att umgås."

Läs mer

Markiz Hänia Talhaoui

I köket med Markiz