Omslagsbild: I köket med Markiz

Fotograf: Angelica Zander
Utgivningsdatum: 2015-04-15
Recensionsdatum: 2015-05-06
ISBN: 978-91-1-306406-2

I köket med Markiz

Marockansk magi
Tv-serien Sveriges Mästerkock gjorde Markiz Talhaoui till Markiz med hela svenska folket. Följ med till hennes kök i den lilla hamnstaden Nador i Marocko, till matlagning präglad av få ingredienser men en hel värld av smaker.

Couscous och tagine, myntate och söta kakor - Marocko har en rik och komplex matkultur. Markiz Talhaoui berättar om det färska brödet som serveras med olivolja till frukost, de fantasifulla bufféfaten som dukas fram när släkt och vänner kommer på besök och fisken som grillas på stranden efter en lat semesterdag.

Måltiderna präglas oftast av att man äter samlade runt fulldukat bord: lammgryta med katrinplommon, rostade mandlar toppade med sesamfrön, sallad på rostad paprika och färska tomater.

Här får vi råvarorna, kryddblandningarna, vilka smaker som passar bäst tillsammans - men också en resa där Markiz Talhaoui berättar om själva filosofin bakom sin matlagning.

"Mat är inte alltid råvaror eller recept, för mig är det lika mycket ett sätt att umgås."
Mer om författaren
227 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2015

SENASTE RECENSIONERNA

"Magiskt." /Expressen Söndag
"Betyget blir 9/10" "Markiz kokbok doftar verkligen som man förväntar sig marknaden i agadir. I alla fall jag känner kanelen och kardemumman komma i näsborrarna och något orientaliskt där. Det som gör det marockanska köket intressant mer är också att det är så vegetariskt. Definitivt ett måste för vegetarianen! Betyget blir 9/10"
radiofyris.se

Tv-serien Sveriges Mästerkock gjorde Markiz Talhaoui till Markiz med hela svenska folket. I boken I köket med Markiz får vi följa med till hennes kök i den lilla hamnstaden Nador i Marocko, till matlagning präglad av få ingredienser men en hel värld av smaker.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.