Omslagsbild: Green Kitchen Travels

Utgivningsdatum: 2015-03-10
Recensionsdatum: 2015-04-01
ISBN: 978-91-1-306415-4

Green Kitchen Travels

Hälsosam vegetarisk mat från hela världen
David Frenkiel och Luise Vindahl står för nydanande och spännande vegetarisk mat. Deras blogg www.greenkitchenstories.com har många läsare och inspirerar människor över hela världen att laga god och nyttig vegetarisk mat med endast naturliga ingredienser. Nu kommer uppföljaren till deras otroligt populära kokbok Green Kitchen Stories.

Green Kitchen Travels innehåller runt hundra recept som är inspirerade av familjens resor. Nästan alla recept är glutenfria och många är veganrecept eller har förslag på hur man vegan­anpassar dem.

Börja dagen med en mexikansk frukostsallad och linsdumplings eller en läcker chokladcroissant bakad med rågmjöl. Festa på champinjoner på moriskt vis, eller en nötig och fräsch Pad Thai utan nudlar. Avsluta med en mjölfri chokladkaka med vilda bär. Alla recept följer David och Luises filosofi kring mat: hälsosamt och naturligt med djärva smaker.

Dottern Elsa vara bara sju månader när familjen gav sig av på en jordenruntresa. Deras erfarenhet av att resa med barn presenteras i ett eget kapitel. Davids fantastiska mat- och rese­fotografi gör boken till en inspirerande vegetarisk, vegansk och glutenfri kokbok med moderna recept.



"Roligt, spännande och inspirerande." /Allas
"Yummie!" /Hus & Hem
"Jag är kär i receptboken 'Green Kitchen Travels'" /SOLO
"... inspirerande gröna recept som de snappat upp på resor världen över." /Hälsa

NYHETER

Fredagsreceptet: Havrescones med äpple

Veckans recept bjuder på ljuvliga scones till helgfrukosten.

240 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2015

David Frenkiel och Luise Vindahl är paret bakom den kritikerrosade vegetariska matbloggen Green Kitchen Stories som följs av läsare från hela världen och som bland annat har fått pris för Saveur Best Special Diets Blog 2013. Nyttiga, säsongsbetonade och läckra vegetariska recept tillsammans med färgglada och vackra bilder är deras signum.

Deras arbete har publicerats i Saveur, Bon Appetit, Gourmet, Cook Vegetarian, ELLE, Babble och Jamie Oliver s Food Revolution. Deras app Green Kitchen kom tvåa i App Store Best of 2012.

David är svensk och Luise är danska och de bor för närvarande i Stockholm med dottern Elsa. Luise har en kandidatexamen i socialpedagogik och har jobbat flera år inom socialpsykiatri. Nu arbetar hon som frilansande matskribent och receptutvecklare och studerar samtidigt till certifierad näringsterapeut.

David har de senaste 10 åren arbetat som art director på några av Sveriges största magasin. Nu arbetar han som frilansande designer, receptutvecklare, matstylist och fotograf.

Mer om författaren

Luise Vindahl och David Frenkiel är paret bakom den kritikerrosade vegetariska matbloggen Green Kitchen Stories som följs av läsare från hela världen och som bland annat har fått pris för Saveur Best Special Diets Blog 2013. Nyttiga, säsongsbetonade och läckra vegetariska recept tillsammans med färgglada och vackra bilder är deras signum.

Deras arbete har publicerats i Saveur, Bon Appetit, Gourmet, Cook Vegetarian, ELLE, Babble och Jamie Oliver s Food Revolution. Deras app Green Kitchen kom tvåa i App Store Best of 2012.

David är svensk och Luise är danska och de bor för närvarande i Stockholm med dottern Elsa. Luise har en kandidatexamen i socialpedagogik och har jobbat flera år inom socialpsykiatri. Nu arbetar hon som frilansande matskribent och receptutvecklare och studerar samtidigt till certifierad näringsterapeut.

David har de senaste 10 åren arbetat som art director på några av Sveriges största magasin. Nu arbetar han som frilansande designer, receptutvecklare, matstylist och fotograf.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.