Omslagsbild: Crème fraîche

Översättare: Eva Matthiessen
Utgivningsdatum: 2014-11-05
Recensionsdatum: 2014-11-24
ISBN: 978-91-1-306479-6

Crème fraîche

När Suzanne Brøggers tredje bok, den självbiografiska Crème Fraîche, kom 1978 blev den hennes stora genombrott. Här skildrar hon dels sin uppväxt i Danmark och i Sydostasien, dels sina försök att forma livet efter sin egen vilja, livligt inspirerad av Henry Miller och hans erotiska frispråkighet. Ett inte helt lätt projekt. Men med sitt underbart målande och precisa språk lyckas hon ringa in kärlekens och vänskapens villkor ur en ung kvinnas perspektiv - om kärleken som förstör alla förhållanden och om den vänskap och erotik som räcker.

I samband med Brøggers 70-årsdag kommer nu denna feministiska bibel - och ständigt omdebatterade bok - i Norstedts klassikerserie med ett nyskrivet förord av Kristina Sandberg.

"Inte sedan jag läste Rabelais har jag läst någonting så oförskräckt och modigt ... Bravo!"
Henry Miller

Mer om författaren
230 kr Bok - Inbunden
Utgiven: november 2014
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: mars 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: november 2014

SENASTE RECENSIONERNA

"Den tål att lyftas fram, här och nu och läsas om och om igen som en klar och lysande motvikt till alla bröllopsmagasin, inredningstidningar och andra fållor som man vill mota in oss kvinnor i!"
www.dalademokraten.se
Det är roligt att läsa om ”Crème fraîche”.
www.sydsvenskan.se

NYHETER

Tre feministiska klassiker – nu i pocket!

Lagom till internationella kvinnodagen ger vi ut tre riktiga game-changers från Jacqueline Susann, Suzanne Brøgger och Erica Jong.

Se fler nyheter

Suzanne Brøgger, född 1944, är en av Danmarks främsta författare och medlem av Danska Akademien. Hon är känd för sina essäer och självbiografiska romaner om kärleken och det moderna samlivets problem, bland annat Crème fraîche, Ja, Transparence och släktromanen Jadekatten. Hennes senaste bok på svenska var Koral (2019).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.