Omslagsbild: Utvecklingssamtal

Utgivningsdatum: 2015-01-14
Recensionsdatum: 2015-02-02
ISBN: 978-91-1-306505-2

Utvecklingssamtal

Varför har du inte historieboken med dig?

Det har jag visst!

Den sitter fastnålad i bröstet
under strupen,
bredvid hjärtat.Daniel Blixt är född 1975 och arbetar som gymnasielärare i Stockholm. I sin första diktsamling tar han avstamp i skolans utvecklingssamtal, men det handlar också om ett inre, autentiskt "utvecklingssamtal".

Dikterna skildrar både klassrummets och skolans verklighet, men också de existentiella frågor som läraren har inom sig. Med lätt hand pendlar Blixt mellan djup och konkretion, och dikterna formulerar förtvivlan och vrede såväl som ömhet och hoppfullhet.
Mer om författaren
165 kr Bok - Danskt band
Utgiven: januari 2015
Lyssna till en dikt av Daniel Blixt i SR Dagens dikt
sverigesradio.se
"Daniel Blixt gör en lysande lyrikdebut" "Genom sin poetiska form når Daniel Blixts debutsamling mycket djupare än en refererande prosatext skulle ha gjort. Utan att peka med hela handen har han ett socialt patos som är drabbande. Detta i en tid när det i finkulturella sammanhang ofta är fult att göra sin medkänsla offentlig. Daniel Blixt lyckas med balansgången och imponerar både beträffande form och innehåll.Hallå skolpolitiker, utredare och ämbetsmän! Läs gärna lyrik lite oftare och stanna till inför den här diktsamlingens ögonblicksbilder. Strängt taget gäller detsamma alla oss andra som med växlande framgång försöker begripa något av den tid vi lever i."
www.dagen.se
"...för en lyrik med utgångspunkt i vardagstvivlet är det svårt att tänka sig en bättre form än den hos Utvecklingssamtal." /GP "Mer än något liknar också Daniel Blixts dikter ett slags dagboksbikt. Till sitt innehåll en blandning av minnesanteckning och bön. Ibland blir tilltalet väl känslosamt, men för en lyrik med utgångspunkt i vardagstvivlet är det svårt att tänka sig en bättre form än den hos Utvecklingssamtal."Lisa Ahlqvist
"Poetisk rapport från skolans värld"
www.alba.nu

Daniel Blixt är född 1975 och arbetar som gymnasielärare i Stockholm. Han har tidigare publicerat sig i tidskrifter, men Utvecklingssamtal är hans debutbok.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.