Omslagsbild: Rök

Fotograf: Isabelle Hesselberg
Utgivningsdatum: 2015-05-21
Recensionsdatum: 2015-06-03
ISBN: 978-91-1-306533-5

Rök

Allt om maten, smaken, metoden
Vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Speciallitteratur - metod".

Kocken Johan Åkerberg tar oss djupt in i rökens dimmor och lär oss allt om den uråldriga tekniken som blivit trendig igen. Hur röker du din egen mat? Och varför ska man göra det egentligen? Kan man till och med bygga sin egen rök?

Det är långsam matlagning, präglad av dofter och smak från träflis och grenar: äpple, hickory, gran - allt beroende på din experimentlusta. Men kan man röka mat hemma i lägenheten? Finns det mat som passar bättre än annan för just rökning? Håller maten verkligen längre om man röker den?

Enkla recept från hela världen som ger en extra smakdimension. Kött, fisk, grönsaker, såser, smör och annat gott - allt går att röka.

Johan Åkerberg är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har en fil.kand. i måltid-och livsmedelskunskap. Dessutom bred erfarenhet som kock från restauranger i Sverige och utomlands. En konstnär i köket som behärskar smaker från världens alla kök.
Mer om författaren
219 kr Bok - Inbunden
Utgiven: maj 2015

SENASTE RECENSIONERNA

"Så kan du röka din mat" "Eld och rök i matlagningen är ursprungligt och trendigt på en och samma gång. Teknikerna och smaksättarna är många, men egentligen är det mycket enkelt att röka mat, menar kocken Johan Åkerberg."
www.dn.se

Johan Åkerberg är utbildad på Restauranghögskolan i Grythyttan och har en fil.kand. i måltids- och livsmedelskunskap. Dessutom bred erfarenhet som kock från restauranger i Sverige och utomlands. En konstnär i köket som behärskar smaker från världens alla kök.

Johan Åkerbergs bok Rök. Allt om maten, smaken & metoden utsågs till vinnare i Årets Svenska Måltidslitteratur 2015 i kategorin "Speciallitteratur - metod".
Juryns motivering: "Hela vår mathistoria doftar av rök – från ved, kol och ris. Här koncentrerar sig den lärde kocken Åkerberg på att reda ut begreppen och ge läsaren goda råd och digra recept för att få matlagningen att pyra och bolma."

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.