Omslagsbild: Sov du lilla videung

Utgivningsdatum: 2016-08-03
Recensionsdatum: 2016-08-22
ISBN: 978-91-1-306544-1

Sov du lilla videung

En natt snubblar den hemlösa Muriel över en mager gråtande flicka. Hon heter Folami och har flytt från Nigeria. Muriel tar med henne till en sommarstuga ute i skogen. En eftermiddag attackeras Folami brutalt av en man i grannskapet. Muriel vågar inte bo kvar med henne i stugan utan söker hjälp hos den före detta uteliggaren Tom Stilton.

Han arbetar just nu hos kriminalkommissarie Mette Olsäter. Tillsammans med Olivia Rönning utreder han ett mord på en okänd tonårspojke som hittats nedgrävd i Småland med halsen avskuren. Utredningen har förgreningar till kloakerna i Bukarest.

När Olivia träffar Folami ser hon att flickan bär ett smycke som har kopplingar till den mördade pojken. Tillsammans med Folami lyckas hon och Stilton tränga in i och avslöja en chockerande verksamhet.

Cilla och Rolf Börjlind lyckas i Sov du lilla videung återigen para en stor portion samhällsengagemang och samtidskommentar med fantastiska karaktärer och spänning utöver det vanliga.

Mer om författaren
209 kr Bok - Inbunden
Utgiven: augusti 2016
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juli 2017
110 kr Bok - Storpocket
Utgiven: mars 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2016
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Utgiven: augusti 2016
269 kr Ljudbok - CD-skiva
Uppläsare: Katarina Ewerlöf
Utgiven: augusti 2016

SENASTE RECENSIONERNA

"Börjlinds har åstadkommit sin hittills starkaste deckare."
www.trelleborgsallehanda.se
"Boken är spännande, mänsklig, rak och visuell. Därför är den, precis som föregångaren ”Springfloden”, som gjord för att bli film eller tv-serie."
www.corren.se
"Börjlinds står verkligen mitt i den kaotiska verklighet vi befinner oss i just nu och berättar en både oroväckande skrämmande och nagelbitarspännande historia." /Norra Skåne
"Nya boken om Tom Stilton är hittills vassast i serien. Börjlinds står mitt i samtiden, berättar om angelägna ämnen och höjer tempot."
www.dn.se

Cilla & Rolf Börjlind debuterade som deckarförfattare 2012 med Springfloden, den första boken i serien om Olivia Rönning och Tom Stilton. Den och de följande delarna, Den tredje rösten (2013), Svart gryning (2014), Sov du lilla videung (2016), Kallbrand (2018) och Fruset guld (2020) har givits ut i ett tjugotal länder.

De första två böckerna blev tv-serier på SVT 2016 och 2018, men redan innan dess var de Sveriges mest erfarna manusförfattare inom film och tv, och de ligger bland annat bakom serier som Graven och Morden samt ett tjugotal Beckfilmer.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.