Omslagsbild: Svenska brott - Bodenfallet

Utgivningsdatum: 2016-03-16
Recensionsdatum: 2016-04-06
ISBN: 978-91-1-306547-2

Svenska brott - Bodenfallet

I maj 2013 hittas en 20-årig flicka död och styckad i en skog utanför Boden. Hon har varit försvunnen i nästan tre veckor. En misstänkt gärningsman grips men förnekar all inblandning i hennes död. Polisutredningens uppgift blir att försöka få fram alla svar, men trots ett intensivt arbete återstår fortfarande en mängd stora frågetecken när rättegången ska börja: Vilken var egentligen dödsorsaken? Var mördades flickan? När skedde mordet och styckningen? Var fanns mordvapnet? Och var det egentligen ett mord?
Trots detta döms en ung man för dådet i såväl tingsrätt som hovrätt. Men var det rätt person som dömdes eller handlar det om ett justitiemord? Och hur mycket av sanningen kom egentligen fram i domstolen?
 
I den här första boken i serien Svenska brott - med inträngande och förklarande beskrivningar av polisarbetet och rättsprocessen i kända svenska kriminalfall - följer vi ett fall som fortfarande är mycket omdiskuterat. Författarna ger i egenskap av brottmålsadvokat och erfaren journalist en initierad skildring av förundersökningen och rättegången och förklarar de olika aktörernas roller och agerande.

SENASTE RECENSIONERNA

"Spännande om verkliga brott" /Dalarnas Tidningar
"För oss som läser deckare ger den en förklarande syn på polisarbete och en upplysande på rättsprocessen, välskrivet och intressant." /Ystads Allehanda
"Välskrivet om polisarbete" /Borås Tidning
Svenska brottsfall synas i ny bokserie
www.arbetarbladet.se
200 kr Bok - Inbunden
Utgiven: mars 2016
63 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2017
59 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: mars 2016
147 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: mars 2016

Thomas Bodström, född 1962, är advokat och före detta justitieminister (2000–2006). Han driver en av Sveriges största brottmålsbyråer och medverkar regelbundet som juridisk expert i radioprogrammet Äntligen morgon.

Bodström har tidigare skrivit åtta böcker, bland annat om sin tid i regeringskansliet och en serie om fyra deckare: Rymmaren, Idealisten, Lobbyisten och Populisten. Hans senaste bok, Det man minns, handlar om hans mammas demens.

Mer om författaren

Lars Olof Lampers, född 1959, är journalist och har i många år arbetat med kriminalfall, främst inom ramen för SVT-serien Veckans brott.

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.