Omslagsbild: Bli som folk

Utgivningsdatum: 2015-08-05
Recensionsdatum: 2015-08-24
ISBN: 978-91-1-306654-7

Bli som folk

Bli som folk består av nio noveller som alla utspelar sig i gränstrakterna mellan samtid och dåtid, barndom och vuxenlandskap. Flickor försöker bli fulländade, pojkar måste bli män. Och så beskaffenhetens alla gåtor.

Där är Sandra som säger sig också ha gömt ett lik. Där är a Gun med sin älskare, och sedan barnbarnet hans, som tar över Zündappen och kanske mer än så. Och där är Fresias pappa som har vitt pannband och gärna jämför fingrar och tår. Och vad gör en blå wunderbaum utan snöre i en gäddas mage? Vem gör de riktiga björnspåren i dikesleran? Vad händer egentligen under brunnslocket?

Det är berättelser med skarp detaljrikedom och suggestiva bilder om ett Västerbotten som håller på att förändras. Bli som folk rör sig längs stigar som stora författare har beträtt förr - men Stina Stoor för oss med sin särpräglade debut mot platser där vi aldrig tidigare har varit.

Mer om författaren
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: augusti 2015
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Stina Stoor
Utgiven: december 2015
"Det är fruktansvärt bra! Hon läser sina noveller själv och jag tänker medan jag lyssnar att det måste vara en av de bästa författarinläsningar jag någonsin läslyssnat."
www.breakfastbookclub.se
"Stina? Oh, Stina. Hon har en perfekt läsröst, perfekt rytm och hon ÄGER ju detta. Språket! Jag njööööööt!" (inte så) Anonyma Biblioholister tipsar om Stina Stoors inläsning av Bli som folk.
bokoholist.wordpress.com
"Språkfest" /Femina "I en intervju med Folkbladet säger Stina Stoor: "Det jag skriver måste vara bra. Det får inte vara slöseri med tid. Jag får inte hålla på med trams."Ingen risk, svarar vi. Läs hennes debut, novellsamlingen Bli som folk (Norstedts). Gör det nu på en gång."
"'Bli som folk' är en språklig sensation, full av djärv ordlek."
www.unt.se

NYHETER

Stina Stoor tilldelas Borås Tidnings debutantpris

Hon får priset för sin novellsamling Bli som folk.

Nasti Roos

Stina Stoor tilldelas Katapultpriset

Katapultpriset för bästa svenska skönlitterära debut 2015 har tilldelats Stina Stoor för Bli som folk.

Nasti Roos

Stina Stoor får Samfundet De Nios julpris

Samfundet De Nio utdelar julpriser, 30 000 kronor vardera, till: Mattias Alkberg, Rolf Almström, Görgen Antonsson, Augustin Erba, Tove Folkesson, Agnes Gerner, Johan Heltne, Elise Karlsson, Lina Sjöberg och Stina Stoor.

Nasti Roos
Se fler nyheter

Stina Stoor, född 1982, debuterade med den uppmärksammade och prisbelönta Bli som folk (Norstedts 2015). För boken nominerades hon till Augustpriset. Halsduken är hennes första barnbok, det är en hyllning till leken och fantasin, men det är också en varm och öm skildring av relationen mellan en morfar och hans barnbarn. Stina Stoor bor och verkar i Istanbul och i sin barndomsby, Balåliden.

Priser och utmärkelser:

Umeå novellpris 2012 (För vår del)
Sveriges Radios novellpris 2013 (Gåvan)
Katapultpriset 2016 (Bli som folk)
Borås Tidnings debutantpris 2016 (Bli som folk)
Nominerad till Augustpriset 2015 (Bli som folk)

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.