Omslagsbild: Män utan kvinnor

Översättare: Yukiko Duke
Översättare: Eiko Duke
Utgivningsdatum: 2015-04-29
Recensionsdatum: 2015-05-18
ISBN: 978-91-1-306656-1

Män utan kvinnor

Genom hela sin karriär har Haruki Murakami skrivit noveller, och det var också som novellist han slog igenom i USA när The New Yorker började publicera honom regelbundet. Hans nya samling koncentrerar sig på kvinnor och män i olika konstellationer.

En skådespelare anställer en chaufför och anförtror henne sina innersta hemligheter. En man har blivit lämnad av sin hustru och öppnar en bar som blir hemsökt av något okänt. Maken till en tidigare kärlek ringer efter midnatt och låter meddela tråkiga nyheter. En man vaknar en dag och inser att han gått igenom en metamorfos och förvandlats till Gregor Samsa, huvudpersonen i Franz Kafkas Förvandlingen.
Mer om författaren
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: april 2016
69 kr Bok - Pocket
Utgiven: augusti 2019
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: april 2015

SENASTE RECENSIONERNA

"Känslig och spröd exakthet i Murakamis noveller" "Men handlingen är inte det primära, det som stannar kvar är stämningarna, miljöbeskrivningarna, karaktärerna. Själva känslan i boken. Det är lite gammeldags. Lite vemodigt. Fint. Att läsa Män utan kvinnor känns som att promenera i ett ljummet vårregn en kväll i början av maj."Camilla Carnmo
www.bt.se
"Novellerna i ”Män utan kvinnor” är var och en utsökt på sitt sätt."
www.arbetarbladet.se
"Murakami är en mästare i det korta formatet" /Katrineholms-Kuriren

Haruki Murakami, född 1949 i Kyoto och sedan flera år bosatt i Tokyo, är en av vår tids mest omtalade och hyllade författare. Genom att förena populärkultur med en egensinnig magisk realism har han med sina romaner och novellsamlingar väckt stor uppmärksamhet och fått hängivna läsare världen över. Bara i Japan har hans senaste romaner, trilogin 1Q84 (2011) och Den färglöse herr Tazaki (2014), sålt i över en miljon exemplar var på några få dagar. Hans senaste böcker på svenska är Mordet på kommendören 1 och 2.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.