Omslagsbild: Leva, tänka, titta

Översättare: Ulla Roseen
Utgivningsdatum: 2016-04-05
Recensionsdatum: 2016-04-27
ISBN: 978-91-1-306657-8

Leva, tänka, titta

I "Leva, tänka, titta" har Siri Hustvedt samlat sina bästa essäer från de senaste åren, bland annat om författare och konstnärer som Louise Bourgeois, Gerhard Richter, Stig Dagerman, Inger Christensen och Francisco de Goya.

Boken är indelad i tre sektioner: Leva, som utgår från författarens eget liv, tänka, som utforskar minnen, känslor och tankar, samt titta, som behandlar bildkonsten. Ändå löper till stor del en och samma frågeställning genom samlingen: Vad händer när vi ser, minns och känner? Hur interagerar vi med andra människor? Vad innebär det att sova, drömma och tala? Vad är egentligen ett jag? Vad innebär det att vara människa?

"Hustvedt är helt enkelt en genuint generös intellektuell, som aldrig får läsaren att känna sig som motståndare i en kraftmätning Hon har med sitt etablerade namn den ovanliga friheten att slunga ut tankar utan ärende. Fler borde gripa den möjligheten."
Dagens Nyheter

Mer om författaren
206 kr Bok - Inbunden
Utgiven: april 2016
149 kr Nedladdningsbar bok - E-bok
Utgiven: april 2016
"Briljant, tänkvärt, läsvärt"
www.alba.nu
"Det kräver en skicklig skribent att varva forskning och moralfilosofi med barndomsminnen." /UNT
"Jag känner att mina tankar har förändrats och vidgats efter timmarna med Siri Hustvedt."
www.corren.se
"Annina Rabe njuter av Siri Hustvedt, en ljuvligt prestigelös intellektuell essäist."
www.expressen.se

Siri Hustvedt föddes 1955 i Northfield, Minnesota av norska föräldrar. Hon tog sin studentexamen i Bergen, Norge, och har en doktorsavhandling i litteratur från Columbiauniversitetet i New York.

Hon fick sitt stora internationella genombrott med romanen Vad jag älskade (2004). Hennes senaste bok var romanen Den lysande världen (2014).

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.