Omslagsbild: De underkända

Utgivningsdatum: 2015-10-07
Recensionsdatum: 2015-10-26
ISBN: 978-91-1-306677-6

De underkända

En känd dokusåpadeltagare hittas mördad i en övergiven skola, skjuten i huvudet med bultpistol. Han sitter på en stol i ett klassrum, bunden, med ansiktet vänt in mot hörnet och en dumstrut på huvudet. Ett flersidigt frågeformulär sitter fastnitat på ryggen med häftpistol. Testet har med allmänbildning att göra och den mördade har uppenbarligen inte klarat kraven.

Det första offret följs av flera, alla samma sorts mediala kändisar, och Riksmord kopplas in. De famlar efter bevis men Sebastian Bergman hittar spår i anonyma insändare i tidningar och chattar. Skribenten raljerar mot bristen på allmänbildning hos den nya generationens förebilder, men uppehåller sig lite för gärna vid morden. Sebastian börjar utmana och inser snabbt att den anonyma vet saker om morden som bara polisen känner till.

I De underkända - HjorthRosefeldts femte bok i den framgångsrika serien om Sebastian Bergman - ställs han och kollegerna från Riksmord inför en komplex och avancerad seriemördare som till slut kommer hota hela teamets existens.

69 kr Bok - Pocket
Utgiven: juni 2016
99 kr Bok - Storpocket
Utgiven: mars 2016
59 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: oktober 2015
141 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Uppläsare: Niklas Falk
Utgiven: oktober 2015
206 kr Ljudbok - MP3 CD
Uppläsare: Niklas Falk
Utgiven: oktober 2015
260 kr Ljudbok - CD-skiva
Uppläsare: Niklas Falk
Utgiven: oktober 2015
"Tät och drivande ... Betyg: 4" /Marie Peterson, Icakuriren
"Välskriven deckare med samhällsaktuellt tema som håller spänningen uppe från första till sista sidan." /Borås Tidning
"... tro mig på mitt ord att det är rejält spännande. Hjorth-Rosenfeldt vet verkligen hur man skriver." /Östersunds-Posten
"Hög spänning i Rosenfeldts nya" [...] "Hjorth-Rosenfeldt behåller sin välskrivna och ytterst välplanerade mankellska stil. Personligheterna i Riksmordsteamet är i stort sett lika intressanta som själva mordgåtan och deras liv fulla av effektiva cliffhangers, som står som broar både mellan kapitlen och de olika böckerna i serien. Hjorth-Rosenfeldt har gjort sig oberoende av mordgåtornas upplösning; slutscenen i De underkända gör att jag kommer att vänta otåligt på sjätte boken om Riksmordsteamet trots att dokusåpamördarens öde är beseglat. Det är inget mindre än ett riktigt gott betyg." Barometern

Michael Hjorth, född 1963, är manusförfattare och en av grundarna till det framgångsrika produktionsbolaget Tre Vänner. Han har skrivit manus till film och tv, och varit producent på ett antal långfilmer, bland annat filmatiseringen av Snabba cash.

Tillsammans med Hans Rosenfeldt skriver han kriminalromaner under namnet HjorthRosenfeldt. Serien om Sebastian Bergman är såld till 30 länder, och har sålt i över 4 miljoner exemplar i världen. En högre rättvisa är den sjätte boken.

Mer om författaren

Hans Rosenfeldt, född 1964, är manusförfattare, bland annat skapare till den hyllade SVT-serien Bron och Netflixserien Marcella. Han har varit känd programledare i tv och länge varit med i radions På minuten

Tillsammans med Michael Hjorth skriver han kriminalromaner under namnet HjorthRosenfeldt. Serien om Sebastian Bergman har givits ut i ett trettiotal och har sålt i över 4 miljoner exemplar i världen. De sex böckerna är Det fördolda 2010, Lärjungen 2011, Fjällgraven 2012, Den stumma flickan 2014, De underkända 2015 och En högre rättvisa 2018. 

Hösten 2020 ger han ut sin första egna kriminalroman, Vargasommar. Det är del ett i en romanserie om Haparandapolisen Hannah Wester som får stor internationell lansering. 

Mer om författaren

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.

Den här webbplatsen är skyddad av Google Privacy Policy och Terms of Service.