Omslagsbild: Sju dagar kvar att leva

Utgivningsdatum: 2015-05-07
Recensionsdatum: 2015-05-27
ISBN: 978-91-1-306696-7

Sju dagar kvar att leva

En berättelse om brott och dödsstraff
Där sitter han till slut, på andra sidan av ett skottsäkert glas. Fyrtioettåringen hon flugit över Atlanten för att träffa. Mannen som snart ska dö. Han lyfter telefonluren och presenterar sig.

När den prisbelönta reportern och kolumnisten Carina Bergfeldt möter Vaughn Ross återstår en vecka av hans liv. Han är dömd till döden i Texas, den amerikanska delstat som avrättar flest fångar. I tio år, nio månader och tio dagar har Vaughn Ross väntat på att dö, för att sona de mord han dömdes för 2002.

Samtalet blir starten på en vecka i Texas som involverar en pastor, en fängelsedirektör, en kvinna som älskar en mördare, en familj som vill ha hämnd och en polis som avgett ett löfte som infrias först när giftet injiceras.

Men allt börjar med mannen som har sju dagar kvar att leva.
Mer om författaren
55 kr Bok - Pocket
Utgiven: januari 2019
69 kr Nedladdningsbar bok - Epub
Utgiven: maj 2015
149 kr Nedladdningsbar bok - MP3-fil
Utgiven: maj 2015
207 kr Ljudbok - MP3 CD
Uppläsare: Karin Bergquist
Utgiven: maj 2015
241 kr Ljudbok - CD-skiva
Uppläsare: Karin Bergquist
Utgiven: maj 2015
"Brutal spänning om brott och dödsstraff. Betyg: 5" /Icakuriren "Bergfeldt är en skicklig journalist men också en god berättare. Hon lyssnar och lägger fram vittnesmål och fakta. Resten är upp till läsaren."Marie Peterson
"Starkt och spännande om dödsstraffet" /BT "Det är spännande som fjäderlätt kiosklitteratur, men samtidigt tyngre än tyngst. För Bergfeldt tar inte den enkla vägen. Hon gör inte Ross till ett offer för ett vidrigt system. Alla berörda får komma till tals. Polisen som satte dit honom. De mördades anhöriga. Den dödsdömdes familj. Prästen som får leda landets svartaste själar till slakt.Bergfeldt lyssnar på alla med samma empatiska omsorg, låter alla få en röst."Björn Werner
"Carina Bergfeldts rapport väcker frågor och känslor. Det är en text som tvingar läsaren att tänka, känna och, framför allt, reflektera över brott och straff."
www.gp.se
"En närgången och vansinnigt välskriven berättelse som berör (och upprör) från första till sista sidan." Icakuriren

Carina Bergfeldt, född 1980, är reporter och kolumnist på Aftonbladet. 2012 tilldelades hon Stora Journalistpriset i kategorin Årets Berättare för sitt reportage "Dagen vi aldrig glömmer" om massakern på Utøya. Juryns motivering var "Av tusen lösa trådar väver hon en tät och tydlig berättelse som griper tag och vägrar släppa."

Hon har även rapporterat från USA-valet 2012, bombdåden under Boston Maraton 2013 och rest genom Afrika för tidningens räkning 2014. Sommaren 2013 tillbringade hon i USA och skrev den uppmärksammade artikelserien "En vecka med döden" om den sista veckan i dödsdömde Vaughn Ross liv. Resan följdes upp sommaren 2014, vilket resulterade i boken Sju dagar kvar att leva.

Carina Bergfeldt har tidigare arbetat som lokalreporter på bland annat Skaraborgs Läns Tidning, TV4 Halland och NBN News i Newcastle, Australien. Hon är uppvuxen i Götene i Skaraborg, men bor numera i Stockholm. År 2012 debuterade hon som författare med kriminalromanen Fadersmord.

Mer om författaren

Fler titlar av samma författare

More

Vi använder cookies för att ge dig bästa möjliga upplevelse på sajten. Genom att fortsätta godkänner du att vi använder cookies. Jag förstår

Norstedts nyhetsbrev

Nyheter om nya böcker och författare. Utvalda erbjudanden och inbjudningar till författarkvällar. Spännande läsning.